Компот із вишні з кісточками на зиму

Сезон дозрівання вишні – чудова можливість приготувати солодкі заготівлі. Пропоную зробити компот із вишні з кісточками на зиму. Напій виходить смачним, у міру солодким.

Сезон дозрівання такої ягоди як вишні – чудова можливість приготувати солодкі заготовки для зими. Пропоную зробити з вишні компот. Напій виходить дуже смачним, у міру солодким. Для рецепту вишню я не очищала, а заготовила компот разом із кісточками. Зберігати компот із вишні з кісточками на зиму краще у прохолодному місці.

Запропонована кількість інгредієнтів розрахована на 1 л вишневого компоту. Я вирішила зробити напій у баночках по 0,5 л, ви можете використати тару більшого об'єму.

Обов'язково перед реалізацією рецепту простерилізуйте банки, а кришки прокип'ятіть.

Інгредієнти

  • Вишня: 300 г
  • Цукор: 100 г
  • Вода: 600-650 мл

Приготування

Щоб зробити компот із вишні із кісточками на зиму, візьмемо інгредієнти за списком.

Ягоди вишні перебираємо. Зіпсовані ягідки викидаємо. Видаляємо гілочки. Добре промиваємо вишню під проточною водою в друшляку.

Підготовлену вишню перекладаємо у чисті стерилізовані банки.

Ягоди в банці заливаємо кип'яченою водою. Банки накриваємо кришками та залишаємо в такому положенні на 5-7 хвилин.

Акуратно, щоб не обпектися, переливаємо воду з банок у ковзак або маленьку каструлю. Всипаємо цукор, перемішуємо, доводимо до кипіння.

Сироп, що вийшов, переливаємо в банки з ягодами.

Банки з вишневим компотом закручуємо або загортаємо кришками. Перевертаємо банки на бік, щоб перевірити герметичність закочення. Потім банки ставимо вгору дном. Укриваємо ковдрою чи пледом і повністю остуджуємо. Для зберігання банки з компотом з вишні з кісточками ставимо у прохолодне місце.

Смачних та вдалих вам заготовок для зими!