Сезон дозрівання такої ягоди як вишні – чудова можливість приготувати солодкі заготовки для зими. Пропоную зробити з вишні компот. Напій виходить дуже смачним, у міру солодким. Для рецепту вишню я не очищала, а заготовила компот разом із кісточками. Зберігати компот із вишні з кісточками на зиму краще у прохолодному місці.
Запропонована кількість інгредієнтів розрахована на 1 л вишневого компоту. Я вирішила зробити напій у баночках по 0,5 л, ви можете використати тару більшого об'єму.
Обов'язково перед реалізацією рецепту простерилізуйте банки, а кришки прокип'ятіть.
Інгредієнти
- Вишня: 300 г
- Цукор: 100 г
- Вода: 600-650 мл
Приготування
Щоб зробити компот із вишні із кісточками на зиму, візьмемо інгредієнти за списком.
Ягоди вишні перебираємо. Зіпсовані ягідки викидаємо. Видаляємо гілочки. Добре промиваємо вишню під проточною водою в друшляку.
Підготовлену вишню перекладаємо у чисті стерилізовані банки.
Ягоди в банці заливаємо кип'яченою водою. Банки накриваємо кришками та залишаємо в такому положенні на 5-7 хвилин.
Акуратно, щоб не обпектися, переливаємо воду з банок у ковзак або маленьку каструлю. Всипаємо цукор, перемішуємо, доводимо до кипіння.
Сироп, що вийшов, переливаємо в банки з ягодами.
Банки з вишневим компотом закручуємо або загортаємо кришками. Перевертаємо банки на бік, щоб перевірити герметичність закочення. Потім банки ставимо вгору дном. Укриваємо ковдрою чи пледом і повністю остуджуємо. Для зберігання банки з компотом з вишні з кісточками ставимо у прохолодне місце.
Смачних та вдалих вам заготовок для зими!