У кожного любителя салатів з буряком є свої рецепти приготування вінегрету. Основний склад вінегрету – картопля, буряк і морквина – доповнюються зазвичай квашеною капустою та горошком. Мені подобається варіант без використання цих супутніх інгредієнтів. Ось покроковий рецепт вінегрету без капусти та горошку, який обов'язково знайде своїх шанувальників гастронома.
Для заправки такого вінегрету я рекомендую використовувати нерафіновану олію. Якщо ви робите вінегрет без капусти і горошку в літній сезон, то цибулю можна замінити свіжою зеленою.
Щоб реалізація рецепту пройшла швидко, краще відварити моркву, буряки та картоплю заздалегідь (можна з вечора). Отже, приступаємо.
Інгредієнти
- Буряк: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Картопля: 2 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Огірок солоний: 1-2 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Коренеплоди для вінегрету ми відварили заздалегідь, залишилося лише очистити. З цибулі знімаємо лушпиння, обполіскуємо під холодною водою. Огірки можна замінити корнішонами. До речі, для домашнього вінегрету без капусти та горошку раджу взяти бочкові огірки.
Подрібнення почнемо з огірків. Нарізаємо їх у формі маленьких кубиків. Огіркову заготовку поміщаємо у відповідну ємність. Ріпчасту цибулю шаткуємо шматочками, приєднуємо до огірків.
На черзі — відварена картопля. Його для вінегрету нарізаємо кубиками (за розміром, як огірки).
Так само чинимо з відвареною морквою. Морквяну нарізку відправляємо до решти інгредієнтів.
Продовжуємо нарізку, залишився у нас буряк. Її нарізаємо за аналогією з картоплею та морквою.
Склад вінегрету приправляємо за смаком сіллю та чорним меленим перчиком. Вливаємо порцію олії.
Між собою інгредієнти перемішуємо. Вінегрет готовий.
Апетитний вінегрет без капусти і горошку відразу подаємо на стіл. Приємного апетиту, пригощайтеся!