Як засолити оселедець сухим способом у домашніх умовах.

З солоного оселедця можна приготувати різноманітні закуски та салати. У цьому рецепті розповім, як засолити оселедець сухим способом у домашніх умовах.

Солоний оселедець – чудовий продукт харчування, з якого можна приготувати різноманітні закуски та салати. Придбати солону оселедець простіше в магазині, але чудовий смак такій рибці не гарантовано. Я віддаю перевагу солити оселедець самостійно, так точно впевнена і в її смаку, і в термінах зберігання. У цьому рецепті розповім, як засолити оселедець сухим способом у домашніх умовах (варіант, мабуть, найпростіший і нескладний).

Інгредієнти

  • Оселедець: 1 шт.
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Чорний перець – мелений: 0,5 ч. ложки
  • Коріандр (мелений): 0,25 ч. ложки

Приготування

Щоб засолити оселедець сухим способом, підготуємо спеції. Наперед рибку розморожуємо.

Оселедець розрізаємо по черевці, видаляємо нутрощі. Відрізаємо рибі голову, позбавляємося хвоста і плавників. Оселедець промиваємо під холодною проточною водою, зчищаємо всередині чорну плівку.

У невеликій мисці змішуємо сіль, цукровий пісок, мелений коріандр та чорний мелений перець.

Розстеляємо на столі харчову плівку. Викладаємо на плівку очищену оселедець і натираємо її з усіх боків і всередині сумішшю із солі та спецій.

А тепер щільно загортаємо оселедець у спеціях у харчову плівку.

Додатково рибу в плівці поміщаємо в целофановий мішечок. Прибираємо оселедець на полицю холодильника на 2 добу.

Засолену сухим способом оселедець перед подачею на стіл обробляємо на філе, укладаємо на тарілку, поливаємо олією, прикрашаємо свіжою зеленню або цибулею. Такий оселедець також підійде для приготування рибних салатів (наприклад, оселедці під шубою).

Всім смачного