Для посиденьок за чашкою ароматної кави або смачного чаю пропоную покроковий рецепт яблучної шарлотки на молоці, що згущує, випічка якої не забере у вас багато часу, а результат обов'язково порадує.
Для замісу тіста потрібні класичні для цього типу пирога інгредієнти: яйця, борошно, цукровий пісок. Я доповнила стандартний продуктовий набір молоком, що згущує. Домашня яблучна шарлотка на молоці, що згущує, вийшла пишною, з приємною структурою. А шматочки кисло-солодких яблук роблять пиріг чудовим варіантом для солодкого десерту.
Інгредієнти
- Яблука: 2 шт. (кисло-солодкі)
- Яйце куряче: 3 шт.
- Цукор: 0,5 ст.
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
- Молоко згущене: 3 ст. ложки
Приготування
Для рецепту домашньої яблучної випічки відмірюємо продукти у потрібній кількості. Для пишності шарлотки можна взяти не тільки розпушувач, а й соду. Тільки при додаванні в тісто її потрібно буде загасити оцтом або соком лимона.
У робочу миску, в якій зручно змішувати продукти, вбиваємо один за одним курячі яйця. Доповнюємо їх усією порцією цукрового піску і збиваємо до пишної піни ручним віночком (але краще взяти міксер).
У однорідний солодкий склад поміщаємо молоко, що згущує. Продовжуємо перемішувати компоненти.
На черзі — пшеничне борошно найвищої якості. Її перед додаванням миску обов'язково пропускаємо через дрібне сито. Не забуваймо про розпушувач для тіста.
А тепер замінимо віночок (міксер) звичайною ложкою. Підгортаємо борошно в суміш за годинниковою стрілкою. Ось таке ніжне тісто для шарлотки вийшло у нас!
У даному рецепті я залишила яблука в шкірці, видаливши тільки насіння. Яблука нарізаємо тонкими скибочками. Дно форми для випікання та боки змащуємо шматочком вершкового масла. Розподіляємо заготовку з яблук по дну.
Нарізку із яблук покриваємо приготованим тестом.
У розігрітій до 180 градусів духовці тримаємо яблучну шарлотку на згущеному молоці 30 хвилин.
Апетитна яблучна шарлотка приготувалася! Подаємо її до столу, пригощайтеся на здоров'я!