Тісто для чебуреків з крохмалем та вершковим маслом

Замісити тісто для чебуреків можна за різними кулінарними технологіями. Про те, як зробити тісто для чебуреків з крохмалем та вершковим маслом, розповім у цьому рецепті.

Багато людей люблять домашні чебуреки з м'ясними начинками. Замісити тісто для чебуреків можна за різними кулінарними технологіями. Пропоную зробити тісто, використовуючи пшеничне борошно, картопляний крохмаль і розтоплене вершкове масло. Завдяки крохмалю тісто виходить пружним, легко розкочується та відмінно тримає форму виробів при жарінні на сковороді. Самі чебуреки з таким тестом виходять хрусткими, соковитими та апетитними. Про те, як зробити тісто для чебуреків з крохмалем та вершковим маслом, розповім у цьому рецепті.

Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить тісто, якого вистачить на 12-14 чебуреків.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 300 г
  • Крохмаль картопляний: 20 г
  • Олія вершкове: 100 г
  • Вода: 100 мл
  • Сіль: 0,5 ч. ложки

Приготування

Щоб замісити тісто для чебуреків з крохмалем та вершковим маслом, підготуємо вказані продукти. Вершкове масло потрібно відразу розтопити в каструльці або мікрохвильовій пічці.

У невелику миску/склянку вливаємо теплу кип'ячену воду, всипаємо сіль і добре перемішуємо. Сіль має повністю розчинитися.

У широку миску просіюємо борошно пшеничне, додаємо в неї крохмаль і перемішуємо.

У центрі борошняної суміші робимо поглиблення, в яке вливаємо солону воду.

Слідом додаємо в борошно розтоплене вершкове масло.

Перемішуємо інгредієнти спочатку у мисці. Коли борошно збереться в грудку, переносимо процес замісу тіста на стіл. Тісто має вийти пружним та еластичним.

Хвилин на 10 перекладаємо тісто для чебуреків у поліетиленовий мішечок. Через цей час можна приступати до ліплення домашніх чебуреків.

Чебуреки з таким тестом виходять дуже смачними, із соковитою начинкою всередині. Всім смачного!