Легкі, повітряні та смачні оладки до ранкової трапези – чудова ідея для господарок. Щоб надати оладкам якусь фруктову «пікантність», давайте доповнимо склад тесту для них яблуками. Домашні яблучні оладки на кефірі зовсім не складно зробити. До того ж часу знадобиться не так багато.
Яблука для оладок можна натерти, очистивши від шкірки. Але мені більше симпатизує варіант із дрібними шматочками, адже в цьому випадку яблучний сік залишається у нарізці, а не переходить у тісто.
Інгредієнти
- Кефір: 1 ст.
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сода харчова: 0,5 ч. ложки
- Сіль: щіпка
- Цукор: 2-3 ст. ложки
- Яблуко: 1 шт.
- Олія рослинна: 40-50 мл
Приготування
Використовуючи запропонований кулінарний перелік продуктів, готуємо їх. Увага – кефір має бути у теплому стані. Дозволяється прогріти злегка кисломолочний напій у каструльці.
У робочу миску переливає кефір. Доповнюємо його сирим яйцем.
До інгредієнтів підсипаємо в потрібній кількості сіль та білий цукор. До речі, солодкий інгредієнт можна варіювати в залежності від смакових уподобань. Іноді такі оладки з яблуками на кефірі я подаю зі згущеним молоком або варенням. У цьому випадку кількість цукру можна зменшити. Інгредієнти перемішуємо.
У однорідну суміш, що вийшла, просіваємо борошно невеликими частинами, відразу починаючи втручати продукт в кефір.
У густе тісто, що вийшло, додаємо яблуко, нарізане дрібними кубиками. Не забуваймо підкинути ще соди в тісто. Ще раз добре вміст у мисці перемішуємо. Тісто з яблучними шматочками для домашніх оладок приготовлене, можна приступати відразу до випічки.
Олію добре прогріваємо в сковороді. Формуємо оладки з яблучною начинкою, використовуючи столову ложку. Обсмажуємо яблучні оладки, перевертаючи, з одного боку, в інший
Усім приємною та смачною дегустацією!