Пиріг із листкового тіста з яблуками

Смачний пиріг із листкового тіста з яблуками – це чудова випічка, яка готується із доступних продуктів. Сорт яблук для начинки – на ваш смак та розсуд.

Смачний пиріг із листкового тіста з яблуками – це чудова випічка, яка готується із доступних продуктів. Для рецепту використовується вже готовий напівфабрикат – листкове бездрожжеве тісто. Сорт яблук для начинки – на ваш смак та розсуд. Наперед дістаньте тісто з морозилки, щоб воно стало м'яким. Пиріг із листкового тіста з яблучною начинкою виходить соковитим та апетитним. До столу скибочки яблучного пирога можна запропонувати з чаєм, кавою, компотом та іншими улюбленими напоями.

Інгредієнти

  • Тісто листкове бездрожжеве: 500 г (2 пласти)
  • Яблука: 2-3 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цукор: 2-3 ст. ложки

Приготування

Підготуємо інгредієнти для випікання пирога. Яблука промиваємо, очищати їх необов'язково, лише видаліть кісточки.

Розморожені пласти листкового тіста розгортаємо в заготовки меншої товщини. Деко застилаємо пекарським папером. Можна змастити папір шматочком вершкового масла|мастила|. Один розкочений пласт укладаємо на деко.

Яблука нарізаємо тонкими скибочками. Яблучну нарізку поміщаємо на пласт тесту. Приблизно по 2 см із країв потрібно залишити вільними.

Яблучну начинку посипаємо зверху цукровим піском.

Збиваємо яйце. Змащуємо їм вільні краї тіста.

Розкочуємо пласт тесту, що залишився. Накриваємо їм яблучну начинку. Скріплюємо краї пластів. Додатково фіксуємо краї вилкою. На поверхні пирога робимо надрізи ножем у формі ялинки.

Поверхню пирога змащуємо яйцем.

Відправляємо лист з пирогом з листкового тіста в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Пиріг повинен добре підрум'янитися.

Смачний та соковитий пиріг із листкового тіста з яблуками остуджуємо, нарізаємо порціями та подаємо до столу. Приємного чаювання!