Листкове тісто – відмінний напівфабрикат, з якого можна приготувати смачні десерти та випічку. Пропоную, використовуючи листкове тісто, спекти в духовці яблучний штрудель. Начинку з яблук я доповнила чорносливом, цукром та меленою корицею. Вийшов яблучний штрудель із чорносливом із листкового тіста соковитим, ароматним, апетитним. Шматок такого яблучного десерту вдало впишеться в чайний столик.
Інгредієнти
- Тісто листкове бездрожжеве: 250 г
- Яблуко: 1-2 шт.
- Чорнослив: 1 жменя
- Цукор: 2 ст. ложки (або до смаку)
- Кориця мелена: 1 ч. ложка (або до смаку)
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цукор (пудра): 1 ч. ложка
- Борошно пшеничне: 1 ч. ложка (для розкочування тіста)
Приготування
Щоб приготувати яблучний штрудель із чорносливом, візьмемо потрібні інгредієнти. На 10 хвилин замочуємо чорнослив без кісточок у окропі, потім промиваємо. Листкове тісто заздалегідь розморожуємо. Яблуко очищаємо.
Відразу підготуємо начинку для штруделю. Яблуко нарізаємо невеликими кубиками. Чорнослив подрібнюємо смужками.
До подрібнених інгредієнтів всипаємо мелену корицю та цукровий пісок. Перемішуємо, начинка для штруделю готова.
Стіл посипаємо трохи борошном. Викладаємо на поверхню розморожене листкове тісто і розгортаємо його в чотирикутний пласт.
Візуально пласт тіста ділимо на 3 частини. Приблизно на 1/3 частину пласта викладаємо начинку, залишаючи по 2 см з вільними країв.
Ці вільні краї підгинаємо, щоб під час випікання начинка не витекла.
Акуратно згортаємо пласт із начинкою у формі рулету.
Гострим ножем робимо на поверхні штруделю надрізи. Збиваємо яйце і змащуємо заготовку.
Відправляємо штрудель з яблуками та чорносливом у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готовий штрудель посипаємо цукровою пудрою.
Коли яблучний штрудель трохи охолоне, нарізаємо його шматочками та подаємо до столу з улюбленими напоями. Приємного чаювання!