Їжачки — це м'ясна страва, яка на вигляд, смак і склад інгредієнтів нагадує тефтелі. Мені подобаються їжачки тим, що для них не потрібно відварювати рис, він використовується у сирому вигляді. Пропоную приготувати їжачки з фаршу з рисом у мультиварці разом із підливою зі сметани та томатної пасти. Такі м'ясні їжачки виходять ситними, смачними. До столу їх можна запропонувати з картоплею чи овочами.
Інгредієнти
- Фарш змішаний (свинина + яловичина): 500 г
- Рис: 0,5 ст.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сметана: 4 ст. ложки
- Паста томатна: 2 ст. ложки
- Вода: 1 ст.
- Борошно пшеничне: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Ось потрібні продукти для м'ясних їжачків. Очищаємо ріпчасту цибулю та моркву.
Подрібнюємо морквину за допомогою терки. Цибулю шаткуємо дрібними шматочками.
У робочу миску перекладаємо м'ясний фарш. Додаємо до нього 1/3 частину нарізаної цибулі. Вбиваємо до інгредієнтів яйце. Всипаємо сирий рис. За смаком склад солимо і перчимо.
Ретельно інгредієнти між собою добре перемішуємо. Основа для м'ясних їжачків готова.
З м'ясної основи формуємо кульки-їжачки. У мене вийшло десять штук.
У чашу мультиварки вливаємо олію. Включаємо програму смаження. Коли масло прогріється, перекладаємо подрібнену морквину і частину цибулі, що залишилася. Пасеруємо приблизно 7 хвилин. Інгредієнти періодично перемішуємо.
На овочевий шар викладаємо їжачки.
Для підливки змішуємо з водою сметану та томатну пасту. Додаємо борошно, трохи солі. Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Підливку додаємо до їжачок.
Мультиварку закриваємо кришкою. Включаємо програму "гасіння" на 1 годину. Готуємо до звукового сигналу.
Смачні їжачки з м'ясного фаршу та рису готові. Всім смачного!