Поєднання солоного оселедця з буряком відразу асоціюється у багатьох із популярним листковим салатом. Я пропоную вам зробити страву з даними інгредієнтами, яка до смаку порадує любителів оселедець під шубою. Моя пропозиція – це закуска з оселедця та буряка у формі «гнездиків». Страва урізноманітнить святкові посиденьки.
Інгредієнти
- Філе оселедця солоною: 300 г
- Картопля: 200 г
- Буряк: 200 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Оцет винний: 1 ст. ложка
- Майонез: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для рецепту заздалегідь відварюємо картоплю та буряки, яйце. Коренеплоди остудити, очищати від шкірки.
На обробну дошку кладемо філе оселедця, нарізаємо її у формі дрібних кубиків. Кришимо цибулю. У невеликій мисці з'єднуємо нарізки, збризкуємо оцтом, перчимо, перемішуємо.
За допомогою терки подрібнюємо відварену картоплю та буряки. Викладаємо майонез до інгредієнтів, трохи перемішуємо.
Натираємо яйце. Для подрібнення беремо терку з дрібними осередками.
Смак інгредієнтів «коригуємо» меленими спеціями та сіллю. Перемішуємо добре. Основа для закуски готова.
З бурякової основи робимо кульки із заглибленнями у формі «гнездиків».
У «гнізда» з буряка укладаємо заготовку із оселедця з цибулею.
Закуска з оселедця та буряка готова. Дегустуємо, приємного перекушування!