Закуска з оселедця та буряка

Закуска з оселедця та буряка у формі «гніздечок» до смаку порадує любителів оселедечка під шубою. Страва може урізноманітнити святкові посиденьки.

Поєднання солоного оселедця з буряком відразу асоціюється у багатьох із популярним листковим салатом. Я пропоную вам зробити страву з даними інгредієнтами, яка до смаку порадує любителів оселедець під шубою. Моя пропозиція – це закуска з оселедця та буряка у формі «гнездиків». Страва урізноманітнить святкові посиденьки.

Інгредієнти

  • Філе оселедця солоною: 300 г
  • Картопля: 200 г
  • Буряк: 200 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Оцет винний: 1 ст. ложка
  • Майонез: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для рецепту заздалегідь відварюємо картоплю та буряки, яйце. Коренеплоди остудити, очищати від шкірки.

На обробну дошку кладемо філе оселедця, нарізаємо її у формі дрібних кубиків. Кришимо цибулю. У невеликій мисці з'єднуємо нарізки, збризкуємо оцтом, перчимо, перемішуємо.

За допомогою терки подрібнюємо відварену картоплю та буряки. Викладаємо майонез до інгредієнтів, трохи перемішуємо.

Натираємо яйце. Для подрібнення беремо терку з дрібними осередками.

Смак інгредієнтів «коригуємо» меленими спеціями та сіллю. Перемішуємо добре. Основа для закуски готова.

З бурякової основи робимо кульки із заглибленнями у формі «гнездиків».

У «гнізда» з буряка укладаємо заготовку із оселедця з цибулею.

Закуска з оселедця та буряка готова. Дегустуємо, приємного перекушування!