Малосольні огірки з гірчицею швидкого приготування

Соковиті малосольні огірки із гірчицею швидкого приготування чудово доповнять м'ясні шматочки. І як самостійна закуска такі огірочки хороші!

Якщо вам подобаються малосольні огірочки, то неодмінно візьміть у свою кулінарну скарбничку цей покроковий рецепт їхнього приготування разом із сухою гірчицею. Складного в засолюванні нічого немає, так і часу потрібно мало. Такий різносол можна взяти із собою на пікнік для шашликів. Соковиті малосольні огірки із гірчицею швидкого приготування чудово доповнять м'ясні шматочки. І як самостійна закуска такі огірочки хороші!

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 1 кг
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Часник: 3 зубчики
  • Кріп (свіжий): 3-4 гілочки
  • Гірчиця суха: 1-2 ч. ложки
  • Суміш перців: за смаком
  • Коріандр (зерна): за смаком

Приготування

Візьмемо продукти за списком швидкого маринування огірків. Огірки ретельно промиваємо під проточною водою, витираємо насухо. Маринувати можна в целофановому пакеті, але мені було зручніше використовувати контейнер із кришкою, що щільно закривається. Очищаємо часник. Промиваємо гілочки свіжого кропу.

Зубчики часнику подрібнюємо у формі тонких платівок. Гілочки кропу шаткуємо дрібно. Перекладаємо заготовку із зелені та часнику в контейнер.

Часникову нарізку та подрібнену зелень посипаємо до смаку сіллю. Додаємо цукровий пісок. Присмачуємо сумішшю перчиків та коріандром. Я використала коріандр у зернах, підійде і мелена спеція.

На обробну поверхню кладемо огірки. Нарізаємо плоди у формі невеликих барил (по 2 см).

Нарізані огірки викладаємо до інгредієнтів у контейнер.

З основних інгредієнтів у нас залишилася лише порошкова гірчиця. Присипаємо склад у контейнері сухою гірчицею.

Фіксуємо щільно контейнер кришкою. Якщо ви використовували пакет для маринування, зав'яжіть його туго. Вміст струшуємо.

Можна відразу знімати пробу, але краще трохи почекати та дегустувати малосольні огірки з гірчицею швидкого приготування за кілька хвилин. Частуйтесь!