Урожай свіжих помідорів – чудовий привід урізноманітнити сімейний раціон смачними закусками. Наприклад, можна приготувати апетитну страву, доповнивши нарізку з помідорів морквою, зеленню та заправити пікантним соусом. Проста закуска з помідорів з морквою добре поєднується з м'ясними стравами, особливо з шашликом.
Інгредієнти
- Помідори: 4-5 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Кріп (свіжий): 0,5 пучка
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Оцет 9%: 2 ст. ложки
- Сіль: 1/4 ч. ложки
- Цукор: 1/4 ч. ложки
- Перець червоний: за смаком
Приготування
За списком візьмемо інгредієнти для закуски з помідорів. Очищаємо морквину та цибулю, помідори добре промиваємо. Ополіскуємо зелень, викладаємо її на паперові рушники, щоб просушити.
У помідорів зрізаємо місце, де росла плодоніжка. Нарізаємо плоди у формі великих скибочок. Заготівлю перекладаємо у широку миску.
На обробну дошку кладемо цибулю. Нарізаємо його середніми за розміром півкільцями. Цибулеву нарізку додаємо до помідорів.
На черзі — морквина. Її можна подрібнити за допомогою терки для корейської моркви або нарізати тонкою соломкою. Перекладаємо морквяну соломку в миску.
Дрібно кришимо гілочки кропу. Додаємо зелену нарізку до загального складу закуски.
А тепер зробимо заправлення. У невелику ємність наливаємо олію та оцет. Підсипаємо цукор, сіль, червоний мелений перчик. Ретельно перемішуємо.
Заправку, що вийшла, додаємо до інгредієнтів в миску. Миску із закускою із помідорів ставимо на полицю холодильника на 30 хвилин.
Смачна пікантна закуска з помідорів із морквою готова. Усім приємного перекушування!