Бутерброди – популярна закуска не тільки для швидкого перекушування, а й чудова страва на святковий стіл. Пропоную вам зробити закусочні бутерброди з оселедцем на чорному хлібі, для яких також знадобиться буряк, червона цибуля, зелень та зерна граната для прикраси.
Наперед потрібно відварити для бутербродів буряки. Коренеплід, до речі, можна і запекти у духовці. Ось кулінарні подробиці реалізації рецепту.
Інгредієнти
- Хліб (чорний): 5 скибочок
- Філе оселедця: 1 шт.
- Буряк варений: 1 шт.
- Майонез: 1 ст. ложка
- Цибуля червона: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень свіжа: скільки потрібно
- Гранат: 1 ст. ложка (зерна)
Приготування
Готуємо потрібні продукти. Хліб я вже взяла нарізний, він менше кришиться. Очищаємо цибулю, гранат розбираємо на зерна.
Варений буряк очищаємо, подрібнюємо, використовуючи терку. Бурякову масу доповнюємо сіллю за смаком та перчимо. Додаємо майонез та перемішуємо.
Я скористалася кулінарним кільцем, щоб із хлібних скибочок зробити круглі заготовки для бутербродів. Шматочки, що залишилися, від хліба можна використовувати для приготування сухариків або грінок.
Масу з подрібненого буряка розподіляємо рівним шаром на хлібних заготовках.
Червону цибулю для бутербродів нарізаємо тонкими кільцями. Беремо пару цибулинних кілець і викладаємо їх на хліб.
Філе солоного оселедця нарізаємо скибочками. По одній рибній скибочці поміщаємо на бутерброд.
Бутерброди з оселедець на чорному хлібі прикрашаємо гілочками свіжої зелені (я взяла кріп) і яскравими зернами граната.
Бутерброди з оселедцем, гранатом та буряком на чорному хлібі подаємо до столу! Приємного перекушування та гарного настрою!