Серед безлічі кулінарних варіацій приготування пирогів особливу нішу займає випічка із заливного тіста. Якщо ви зібралися зробити пиріг, то рекомендую використовувати цей покроковий рецепт замісу тіста для нього. Серед інгредієнтів – сметана. Можна використовувати продукт із будь-якою жирністю. Готувати заливне тісто на сметані для пирогів просто, а випічка з ним виходить пишною та смачною.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 150 г
- Яйце куряче: 3 шт.
- Сметана: 100 г
- Сода харчова: 6 г
- Сіль: 1 чайна ложка
- Цукровий пісок: 1 чайна ложка (за смаком)
Приготування
Підготуємо інгредієнти для заливного тіста. Сметана та яйця повинні бути кімнатної температури.
У невелику миску перекладаємо заявлену порцію сметани. Всипаємо в неї соду і добре перемішуємо. У такому положенні залишаємо сметану на 20 хвилин. Через цей час можна побачити на поверхні сметани бульбашки, це відбулася реакція соди з кисломолочним продуктом.
У готельну ємність вбиваємо всі яйця. До них засипаємо цукор (кількість – на ваш розсуд, залежно від використовуваної начинки). Не забуваймо додати сіль.
Віночком чи міксером перемішуємо інгредієнти. На виході повинна вийти однорідна суміш, а сіль та цукор повністю розчинитися.
Сметану із загашеною содою переправляємо в яєчну масу. Склад добре перемішуємо.
Далі в масу, що утворилася, просіваємо пшеничне борошно.
Інгредієнти добре між собою перемішуємо. Тісто вийшло рідким, однорідним і без грудочок.
Тісто для заливного пирога готове, використовуємо його за своїм прямим призначенням. Начинку для пирога вибирайте на свій смак та бажання. Готуйте із задоволенням!