Тушкована картопля з фрикадельками

Для ситного обіднього перекушування пропоную згасити картоплю. М'яка тушкована картопля з фрикадельками урізноманітнить повсякденний раціон, готувати її легко і просто.

Для ситного обіднього перекушування пропоную згасити картоплю. Нарізку з картоплі доповнимо і овочами та фрикадельками з м'ясного фаршу. Страва виходить апетитною і смачною. Для рецепту підійде будь-який м'ясний фарш – зі свинини, яловичини, курки або мішаний. М'яка тушкована картопля з фрикадельками урізноманітнить повсякденний раціон, готувати її легко і просто.

Інгредієнти

  • Картопля: 600 г
  • Фарш м'ясний: 250 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2-3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Зелень свіжа: 2-3 гілки
  • Вода кип'ячена: скільки потрібно

Приготування

Підготуємо інгредієнти. Очищаємо картоплю, моркву та цибулю. Ополіскуємо зелень.

М'ясний фарш на смак солимо і присмачуємо меленим перчиком. Перемішуємо. Ліпимо з м'ясної основи круглі фрикадельки розміром трохи менше волоського горіха.

Моркву подрібнюємо великою теркою. Цибулю нарізаємо невеликими шматочками. Розігріваємо в сотейнику (в глибокій сковороді) олію. Перекладаємо в олію нарізку з овочів. На помірному вогні пасеруємо морквину з цибулею приблизно кілька хвилин, періодично перемішуючи.

До пасерованих овочів перекладаємо м'ясні фрикадельки. Перемішуємо та обсмажуємо разом інгредієнти ще близько 2-3 хвилин.

Картоплю нарізаємо великими кубиками. Викладаємо картоплю до фрикадельок.

Вміст заливаємо теплою кип'яченою водою так, щоб вона покрила картоплю, але не повністю.

Гасимо картоплю з фрикадельками під кришкою, зменшивши нагрівання плити, приблизно півгодини. Картопля має стати м'якою.

Тушкована картопля з фрикадельками готова, але її потрібно ще присмачити спеціями і додати дрібно нарізану зелень. Склад страви перемішуємо.

Ситна картопля, тушкована з фрикадельками, вийшла смачною та соковитою. Всім смачного!