Шанувальникам гарнірів із картоплі пропоную запекти бульби у духовці з використанням вершків. Така запечена картопля у вершках готується прямо в шкірці. Страву можна запропонувати як самостійну закуску чи супроводжувати їм м'ясні, грибні, рибні страви. Доречно буде подати картоплю з різносолами та овочевими салатами.
Інгредієнти
- Картопля: 500 г
- Вершки: 200 мл
- Молоко: 125 мл
- Борошно пшеничне: 1 ст. ложка
- Горіх мускатний: 0,5 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія вершкове: 10 г
Приготування
Підготуємо для запікання картоплі потрібні продукти.
Картопляні бульби ретельно промиваємо під проточною водою, обтираємо паперовими рушниками. Нарізаємо картоплю великими часточками.
Форму, призначену для запікання страв, змащуємо вершковим маслом. Розподіляємо за формою картопляні скибочки.
У невелику ємність виливаємо вершки та молоко, всипаємо борошно.
До інгредієнтів додаємо мускатний горіх, сіль та перець за смаком.
За допомогою віночка або звичайної виделки інгредієнти між собою енергійно змішуємо.
Отриманим складом заливаємо картопляні скибочки у формі.
Форму з картоплею завантажуємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо картоплю у вершках 40 або 45 хвилин.
Картопля, запечена у вершках готова! Подаємо до столу картоплю, всім приємного апетиту!