Заварне тісто без яєць для чебуреків

Пропоную вам простий покроковий рецепт заварного тіста без яєць для чебуреків, з яким готові вироби виходять дуже хрусткими, пухирчастими та смачними.

У кожної господині є свої способи замішування тіста для домашніх чебуреків. Пропоную вам вдалий і простий покроковий рецепт заварного тіста без яєць для чебуреків, з яким готові вироби виходять дуже хрусткими, пухирчастими, шаруватими і, звичайно, смачними. Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить тісто, якого вистачить на смаження приблизно 20 чебуреків.

Інгредієнти

  • Вода тепла: 150 мл
  • Олія рослинна: 40 г
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Цукор: 0,5 ч. ложки
  • Борошно пшеничне: 300 г

Приготування

Підготуємо усі необхідні інгредієнти за списком. Візьміть для замішування зручну глибоку миску.

У миску наливаємо заявлену порцію теплої води. Засипаємо в неї цукровий пісок та сіль. Добре перемішуємо, щоб кристали повністю розчинилися.

Далі у воду насипаємо приблизно 100 г борошна та перемішуємо її ложкою.

У нас вийшло рідке тісто, схоже на заготівлю для оладок.

У відповідному посуді (це може бути маленький ковшик або сковорідка) розжарюємо олію. Гаряче масло наливаємо в рідке тісто і відразу швидко змішуємо інгредієнти до однорідного складу.

Можна додавати залишок борошна, одразу втручаючи його в рідку основу.

Замішуємо еластичне та гладке за структурою тісто, яке не повинно прилипати до долонь. Тісто перекладаємо в миску, накриваємо харчовою плівкою. Залишаємо в такому положенні тісто за кімнатної температури на півгодини.

А тепер можна приступати до ліплення домашніх чебуреків, приємного апетиту!