У кожної господині є свої способи замішування тіста для домашніх чебуреків. Пропоную вам вдалий і простий покроковий рецепт заварного тіста без яєць для чебуреків, з яким готові вироби виходять дуже хрусткими, пухирчастими, шаруватими і, звичайно, смачними. Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить тісто, якого вистачить на смаження приблизно 20 чебуреків.
Інгредієнти
- Вода тепла: 150 мл
- Олія рослинна: 40 г
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Цукор: 0,5 ч. ложки
- Борошно пшеничне: 300 г
Приготування
Підготуємо усі необхідні інгредієнти за списком. Візьміть для замішування зручну глибоку миску.
У миску наливаємо заявлену порцію теплої води. Засипаємо в неї цукровий пісок та сіль. Добре перемішуємо, щоб кристали повністю розчинилися.
Далі у воду насипаємо приблизно 100 г борошна та перемішуємо її ложкою.
У нас вийшло рідке тісто, схоже на заготівлю для оладок.
У відповідному посуді (це може бути маленький ковшик або сковорідка) розжарюємо олію. Гаряче масло наливаємо в рідке тісто і відразу швидко змішуємо інгредієнти до однорідного складу.
Можна додавати залишок борошна, одразу втручаючи його в рідку основу.
Замішуємо еластичне та гладке за структурою тісто, яке не повинно прилипати до долонь. Тісто перекладаємо в миску, накриваємо харчовою плівкою. Залишаємо в такому положенні тісто за кімнатної температури на півгодини.
А тепер можна приступати до ліплення домашніх чебуреків, приємного апетиту!