Для шанувальників смачних та апетитних домашніх млинців пропоную зробити їх на кефірі та молоці. Тісто для таких млинців замісити зовсім не складно, з процесом впорається навіть кулінар, що дебютує, головне — дотримуватися запропонованої технології. Привабливі ажурні млинці на кефірі та молоці прикрасять собою святкове застілля на Масляну, так, і у звичайний буденний день вони припадуть до речі до ранкового перекушування або до вечірньої трапези з чашкою чаю. Млинці чудово поєднуються з варенням, сметаною, медом.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 2 шт.
- Цукор: 2 ст. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Сода харчова: 1 ч. ложка
- Кефір: 1 ст.
- Молоко: 1 ст.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Ось потрібні продукти для смаження ажурних млинців. Відміряємо їх відповідно до зазначених пропорцій.
У невелику миску пропускаємо через сито пшеничне борошно. Підсипаємо до неї соду. Сипучі інгредієнти між собою добре перемішуємо. Відставляємо поки що миску з борошном убік. Займемося рештою інгредієнтів.
У миску розбиваємо курячі яйця. Підсипаємо до них цукровий пісок та щіпку солі. Віночком або звичайною вилкою інгредієнти збиваємо так, щоб вийшов однорідний склад.
У цей яєчний склад вливаємо кефір. Кидаємо чайну ложку соди. Інгредієнти перемішуємо.
Далі в миску додаємо підготовлене борошно.
Інгредієнти перемішуємо так, щоб вийшло тісто густе без грудочок. Тісто хвилин на 10 залишаємо «у спокої».
Кип'ятимо молоко. Гаряче молоко невеликим струмком вливаємо в тісто і відразу перемішуємо, доводячи до консистенції млинця.
У тісто, що у нас вийшло, вливаємо олію. Знову перемішуємо.
Поверхню сковороди змащуємо жиром. Кухарем беремо порцію млинця і розподіляємо його по поверхні гарячої сковороди. Коли поверхні млинця утворюються дірочки, можна його перевернути в інший бік.
З кожного боку млинець смажимо приблизно за хвилину. Ось такі гарні ажурні млинці виходять!
Пригощаємось на здоров'я смачними ажурними млинцями! Приємного перекушування!