Ажурні млинці на кефірі та молоці

Ажурні млинці на кефірі та молоці припадуть до речі до ранкового перекушування або до вечірньої трапези з чашкою чаю. Млинці чудово поєднуються з варенням, сметаною, медом.

Для шанувальників смачних та апетитних домашніх млинців пропоную зробити їх на кефірі та молоці. Тісто для таких млинців замісити зовсім не складно, з процесом впорається навіть кулінар, що дебютує, головне — дотримуватися запропонованої технології. Привабливі ажурні млинці на кефірі та молоці прикрасять собою святкове застілля на Масляну, так, і у звичайний буденний день вони припадуть до речі до ранкового перекушування або до вечірньої трапези з чашкою чаю. Млинці чудово поєднуються з варенням, сметаною, медом.

Інгредієнти

  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Сода харчова: 1 ч. ложка
  • Кефір: 1 ст.
  • Молоко: 1 ст.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Ось потрібні продукти для смаження ажурних млинців. Відміряємо їх відповідно до зазначених пропорцій.

У невелику миску пропускаємо через сито пшеничне борошно. Підсипаємо до неї соду. Сипучі інгредієнти між собою добре перемішуємо. Відставляємо поки що миску з борошном убік. Займемося рештою інгредієнтів.

У миску розбиваємо курячі яйця. Підсипаємо до них цукровий пісок та щіпку солі. Віночком або звичайною вилкою інгредієнти збиваємо так, щоб вийшов однорідний склад.

У цей яєчний склад вливаємо кефір. Кидаємо чайну ложку соди. Інгредієнти перемішуємо.

Далі в миску додаємо підготовлене борошно.

Інгредієнти перемішуємо так, щоб вийшло тісто густе без грудочок. Тісто хвилин на 10 залишаємо «у спокої».

Кип'ятимо молоко. Гаряче молоко невеликим струмком вливаємо в тісто і відразу перемішуємо, доводячи до консистенції млинця.

У тісто, що у нас вийшло, вливаємо олію. Знову перемішуємо.

Поверхню сковороди змащуємо жиром. Кухарем беремо порцію млинця і розподіляємо його по поверхні гарячої сковороди. Коли поверхні млинця утворюються дірочки, можна його перевернути в інший бік.

З кожного боку млинець смажимо приблизно за хвилину. Ось такі гарні ажурні млинці виходять!

Пригощаємось на здоров'я смачними ажурними млинцями! Приємного перекушування!