Віденське тісто

Для господарок, які обожнюють домашню випічку, пропонується рецепт дріжджового віденського тіста. Процес замісу такого тесту не викликає кулінарних труднощів навіть у дебютуючих кулінарів. Основа тіста – пшеничне борошно, доповнене швидкодіючими сухими дріжджами, вершковим маслом, молоком, яйцями, спеціями.

Для господарок, які обожнюють домашню випічку, пропонується рецепт дріжджового віденського тіста. Процес замісу такого тесту не викликає кулінарних труднощів навіть у дебютуючих кулінарів. Основа тіста – пшеничне борошно, доповнене швидкодіючими сухими дріжджами, вершковим маслом, молоком, яйцями, спеціями.

З віденського тіста виходять смачні пироги, привабливі та смачні булочки та інша домашня випічка.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 500 г
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Олія вершкове: 100 г
  • Молоко: 250 мл
  • Цукровий пісок: 40 г
  • Сухі дріжджі: 1 ч. ложка (швидкодіючі)
  • Сіль: 1 ч. ложка

Приготування

Для того, щоб замісити віденське тісто для випікання смачних домашніх пирогів, відміряємо в потрібній кількості інгредієнти. Зверніть увагу, що вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з полиці холодильника, щоб воно стало кімнатною температурою. Доводити його до розм'якшеного стану не потрібно, адже нам потрібно буде нарізати олію шматочками.

Замішувати тісто буде зручно в глибокій мисці. Отже, просіюємо в миску пшеничне борошно.

Підсипаємо до борошна сухі швидкодіючі дріжджі. Важливо, щоб дріжджі не були прострочені, щоб тісто з ними справді вийшло якісним. Борошно із дріжджами перемішуємо.

Нарізаємо вершкову олію шматочками. Переправляємо нарізку в миску до борошна.

Чистими руками перетираємо масло з борошном, щоб у процесі вийшла крихта.

У борошняній крихті робимо подобу вирви. У неї засипаємо цукровий пісок та сіль.

Слідом до борошна вводимо свіже молоко. Увага: температура молочного продукту має бути приблизно 37 градусів. Інакше дріжджі не зможуть «прокинутися», а тісто не підніметься.

Далі розбиваємо до інгредієнтів курячі яйця.

Починаємо заміс віденського тесту. Спочатку змішуємо інгредієнти у мисці.

Потім, коли перемішувати продукти буде проблематично, переносимо процес на кухонну зону столу. Тісто, що вийшло, збираємо в грудку, перекладаємо його в миску, стінки якої можна трохи змастити рослинним маслом.

Миску з віденським тестом ставимо в тепло, накривши кришкою або харчовою плівкою, мінімум на 1 годину (більше краще). Цього часу достатньо, щоб тісто збільшилося обсягом.

Віденське тісто на дріжджах готове! Далі використовуємо його за своїм прямим призначенням – готуємо пироги, булочки або пиріжки з різноманітними начинками. Приємного вам клопоту на кухні!