Пиріг із замороженими яблуками

Якщо у вас у холодильнику є заморожені яблука, то саме час приготувати пиріг із замороженими яблуками, який урізноманітнить посиденьки за столом із чаєм.

Якщо в холодильнику є заморожені яблука, які ви припасли з осені, то саме час приготувати з них апетитний домашній пиріг. Тісто для такого пирога пропоную замісити на кефірі. На виході виходить чудовий ароматний пиріг із замороженими яблуками, який урізноманітнить посиденьки за столом із чаєм.

Для тесту

  • Кефір: 150 мл
  • Борошно пшеничне: 350 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Сода харчова: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка

Для начинки

  • Заморожена яблучна нарізка: 400 г
  • Цукор: 2 ст. ложки

Додатково

  • Яйце куряче: 1 шт. (Для змащування пирога)

Приготування

Підготуємо для рецепту домашнього пирога з яблуками інгредієнти за списком. Кефір необхідно трохи прогріти у каструльці.

Перш ніж приступити до замішування тіста, підготуємо начинку. Заморожену нарізку з яблук перекладаємо в друшляк і обдаємо окропом. Вода має повністю стекти.

Поки яблука розморожуються, зробимо тісто. У миску наливаємо теплий кефір. Додаємо до нього цукровий пісок, порцію солі та соду.

Далі в кефір вливаємо олію і розбиваємо куряче яйце. Інгредієнти перемішуємо ручним віночком до одержання однорідного складу.

До складу, який у нас вийшов, невеликими порціями просіюємо борошно пшеничне.

Борошно втручаємо в склад кефіру, поступово збираючи в грудку. Коли перемішувати інгредієнти в мисці буде незручно, переносимо процес на стіл. Замішуємо тісто, яке виходить в міру м'яким і не липне до долоні.

Тесто, що вийшло, для пирога на кефірі ділимо на 2 нерівних шматка. Більший за розміром шматок тіста розгортаємо в круглий пласт, який одразу укладаємо на деко. Рекомендується деко застелити пергаментом. На основу пирога укладаємо яблучну нарізку. Зверху присипаємо начинку цукровим піском. Кількість солодкого інгредієнта – на ваш розсуд, орієнтуйтесь на смак та сорт заморожених яблук.

Розкочуємо частину тіста, що залишилася. Накриваємо начинку, скріплюємо на власний розсуд краю. Збиваємо в склянці яйце і сумішшю, що вийшла, змащуємо поверхню пирога.

Завантажуємо пиріг у прогріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Чекаємо, поки пиріг охолоне, накривши його тканим рушником. Розрізаємо пиріг на порції та подаємо з чашкою ароматного чаю. Приємного та солодкого всім перекушування!