Тісто на кефірі та соді для смажених пиріжків

Зібралися пекти домашні пиріжки? Пропоную скористатися цим рецептом тесту на кефірі та соді для смажених пиріжків. Таке тісто підійде для будь-яких начинок.

Зібралися пекти домашні пиріжки? Пропоную скористатись цим рецептом, щоб замісити швидке тісто для них. Серед інгредієнтів для тесту є кефір і сода. У процесі замісу виходить чудове м'яке, податливе тісто, а пиріжки з нього повітряними, ніжними і смачними. Швидке тісто на кефірі та соді для смажених пиріжків підійде для будь-яких начинок.

Інгредієнти

  • Кефір (2,5%): 250 мл
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Сода харчова: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Борошно пшеничне: 400-450 г

Приготування

За списком беремо потрібні інгредієнти. Увага, кефір має бути теплим.

Яйця розбиваємо в невелику миску і трохи збиваємо їх вилкою.

Теплий кефір переливаємо у глибоку миску. Додаємо масу із яєць.

Далі до інгредієнтів вливаємо порцію олії, додаємо сіль. Ретельно перемішуємо вміст мисці до однорідного стану.

У суміш, що вийшла, всипаємо соду, перемішуємо і трохи чекаємо. Почнеться реакція взаємодії соди з кефіром.

У миску починаємо невеликими частинами просіювати борошно.

Порцію борошна відразу перемішуємо з масою кефіру.

Коли тісто замішуватиме в мисці важко, процес переносимо на стіл. За потреби підсипати ще муки. Тісто має бути м'яким і не липнути до долоні.

Тісто готове, можна відразу використовувати його за призначенням – ліпити та смажити домашні пиріжки з улюбленою начинкою. Смачного!