Батон молочний у духовці

З звичайнісіньких продуктів можна самостійно спекти молочний батон і духовці. Домашній батон усередині виходить із приємним і ніжним м'якушем, а зверху — із золотистою скоринкою.

З звичайнісіньких продуктів можна самостійно спекти в духовці молочний батон. Хлібобулочний виріб виходить дуже смачним та ароматним. Домашній молочний батон в духовці всередині виходить з приємним і ніжним м'якушем, а зверху – з золотистою скоринкою. Батон можна запропонувати до столу з улюбленими напоями, використовувати його для бутербродів та апетитних закусок, взяти із собою в дорогу або на пікнік. Приймаємося до роботи!

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 300-350 г
  • Молоко: 200 мл
  • Цукор: 1,5 ст. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 1,5 ст. ложки

Приготування

Для рецепту відмірюємо необхідну кількість продуктів. Свіже молоко прогріваємо до 39 градусів.

У миску просіюємо пшеничне борошно. Не ігноруйте цей процес, адже він зробить тісто повітряним та ніжним. До просіяного борошна додаємо сухі швидкодіючі дріжджі. Всипаємо цукор та сіль. Сипучі інгредієнти між собою перемішуємо. У центрі борошняної суміші, що вийшла, утворюємо поглиблення.

У борошняну суміш вливаємо прогріте молоко і порцію олії.

Інгредієнти на першому етапі змішуємо в мисці, збираючи в грудку. Коли перемішувати інгредієнти стане проблематично, посипаємо борошном стіл і переносимо заміс тесту на поверхню. Місимо тісто руками не менше 10 хвилин.

Тісто збираємо в колобок і кладемо у миску. Миску накриваємо тканинним рушником або затягуємо харчовою плівкою і на 1:00 ставимо в тепло. За цей час тісто помітно підніметься.

Тісто, що піднялося, обминаємо і розкочуємо в пласт. Пласт згортаємо у формі рулету. Рулет з тіста укладаємо на лист швом вниз. Рулет накриваємо рушником і залишаємо так для вистоювання тіста на 30 хвилин у теплому місці.

Заготівлю молочного батона змащуємо зверху молоком чи водою. Гострим ножем робимо на поверхні заготівлі косі надрізи на однаковій відстані один від одного.

Відправляємо лист з молочним батоном в розігріту до 190 градусів духовку. Час випікання – 30 хвилин. За цей час батон стане рум'яним та ароматним.

Апетитний батон нарізаємо шматочками, коли він трохи охолоне. Подаємо до столу і пригощаємось. Всім смачного перекушування!