Торт сметанник на сковороді

Ласунам обов'язково сподобається цей спосіб приготування популярного торта. Домашній торт Смітанник на сковороді – чудовий солодкий десерт для сімейного чаювання!

Ласунам обов'язково сподобається цей спосіб приготування популярного торта. Для рецепту потрібен мінімальний набір інгредієнтів та часу. Пекти торт будемо на сковороді, а потім коржі просочимо сметанним кремом. Домашній торт Смітанник на сковороді – чудовий солодкий десерт для сімейного чаювання!

Інгредієнти для коржів

  • Сметана (20%): 100 г
  • Борошно пшеничне: 1,5-2 ст.
  • Цукор: 100 г
  • Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки

Інгредієнти для крему

  • Сметана (20%): 200-230 г
  • Цукор: 90 г

Додатково

  • Шоколад: для прикраси
  • Горіх грецький (ядра): для прикраси
  • Фрукти: для прикраси

Приготування

Для рецепту беремо необхідну кількість інгредієнтів. Борошно я відміряла склянкою об'ємом 200 мл. Прикрашати готовий торт можна на власний смак. Я використовувала шоколадні цукерки та волоські горіхи.

У широку миску викладаємо сметану. Підсипаємо до неї цукор та перемішуємо.

У солодку сметанну суміш, що вийшла, просіваємо пшеничне борошно разом з розпушувачем для тіста.

З інгредієнтів у мисці замішуємо тісто, яке має бути гладким, м'яким і не прилипати до долонь.

Тесто, що вийшло, для коржів ділимо на 6 рівних частин.

На поверхні столу по черзі розкочуємо кожен шматочок тіста в круглий корж (товщина приблизно 3-4 мм). Щоб краї були рівні, використовуємо як трафарет тарілку або кришку. Корж повинен поміщатись на сковороду. З залишків тесту після обрізків у мене вийшов ще 1 корж, таким чином вийшло 7 коржів.

Розігріваємо поверхню сковороди. Змащуємо сковороду не потрібно. Кладемо на сковороду заготівлю коржа і смажимо з кожного боку до рум'яності (приблизно по 60-70 секунд).

Готовим коржам даємо трохи охолонути. За цей час сметану змішуємо із цукром звичайною ложкою. Змащуємо один корж сметанним кремом, укладаємо другий корж та повторюємо процедуру. Так формуємо весь торт. Верх торта – крем.

Перш ніж приступити до прикраси торта, залишаємо коржі просочитися на 30 хвилин при кімнатній температурі. Тепер посипаємо поверхню торта тертим шоколадом та рубаними горіхами (або за своїм бажанням). Готовий торт сметанник відправляємо в холодильник ще на 30 хвилин (можна на годину).

Торт Смітанник на сковороді розрізаємо порціями-шматочками та подаємо до столу. Всім приємного чаювання!