Для обіднього сімейного меню пропоную зварити борщ зі свіжою капустою та грибами, який виходить досить смачним та поживним. Я готувала борщ на м'ясному бульйоні, але можна просто використовувати воду, тоді блюдо вийде пісним. Як грибний інгредієнт у мене — свіжі печериці.
Інгредієнти
- М'ясний бульйон: 1,5 л (або вода)
- Капуста білокачанна: 150 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Морква: 1 шт.
- Буряк: 1 шт.
- Солодкий болгарський перець: 0,5 шт.
- Картопля: 2 шт.
- Печериці свіжі: 100 г
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 2-3 ст. ложки
- Часник: 1 зубчик
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень сушена: за смаком (кріп)
Приготування
За списком підготуємо продукти для варіння борщу. Картопля, морква, буряк, перець очищаємо та ополіскуємо. З грибів видаляємо забруднення, промиваємо. З білокачанної капусти знімаємо верхні листи. Бульйон або воду доводимо до кипіння та солимо.
Картоплю для борщу нарізаємо невеликими брусками. Печериці подрібнюємо платівками. Нарізку з картоплі та грибів кладемо в киплячий бульйон. Після закипання варимо 10 хвилин.
Дрібно шаткуємо білокачанну капусту. Заготовку поміщаємо в каструлю до картоплі та грибів. Продовжуємо варити далі.
Подрібнюємо морквину теркою. Аналогічно чинимо і з буряком. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком. На сковороді розігріваємо олію і перекладаємо овочі. Обсмажуємо 2-3 хвилини.
Овочевий склад на сковороді доповнюємо перцем нарізаним кубиком. Додаємо подрібнений часник та томатну пасту. Інгредієнти перемішуємо.
Вміст на сковороді заливаємо бульйоном (1/2 половника). Гасимо овочі 5-7 хвилин.
Томлені на сковороді овочі перекладаємо в каструлю. Перемішуємо, продовжуємо варити ще 10 хвилин.
Наприкінці приготування в борщ із грибами додаємо сушену зелень, перчимо до смаку, по необхідності солимо. Каструлю накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь.
Борщ із грибами вийшов із насиченим смаком та апетитним. До столу подаємо його зі сметаною та пампушками. Частуйтесь на здоров'я!