Булгур з куркою в мультиварці

Булгур є крупою з висушеної та роздробленої пшениці, обробленої окропом. Рекомендую зробити булгур із куркою у мультиварці.

Булгур, як відомо, є крупою з висушеної і роздробленої пшениці, обробленої окропом. З булгур можна приготувати багато смачних страв. Мені подобається поєднання цієї крупи з куркою. Рекомендую зробити булгур із куркою у мультиварці, який урізноманітнить обідню трапезу. Крупа та курка доповнена в рецепті овочами – морквою та цибулею. Ось кулінарні подробиці.

Інгредієнти

  • Стегна куряче: 500 г
  • Булгур: 200 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Вода: 400 мл
  • Зелень свіжа: для подачі

Приготування

Для рецепту візьмемо потрібні інгредієнти за пропонованим списком. Очищаємо цибулю та морквину. Курячі стегна можна замінити іншими частинами курки – гомілками, грудкою, стегенцями.

Подрібнюємо морквину за допомогою великої тертки. Цибулю нарізаємо невеликими шматочками. У знімну чашу мультиварки наливаємо олію. Завантажуємо нарізку із овочів. Встановлюємо програму смаження. Пасеруємо овочі 5 хвилин.

Поки обсмажуються овочі, підготуємо курку. М'ясо знімаємо з кісток, нарізаємо шматочками порційними. Нарізку з курячого м'яса перекладаємо до овочів.

Продовжуємо обсмажувати інгредієнти разом 10 хвилин. Періодично курку з овочами перемішуємо.

У чашу мультиварки додаємо булгур. Промивати крупу не потрібно.

Доповнюємо інгредієнти у чаші мультиварки лавровим листом, томатною пастою. Вміст на смак солимо і приправляємо чорним перцем.

Заливаємо інгредієнти кип'яченою водою.

Відключаємо програму «жарка», встановлюємо – «гасіння». Мультиварку фіксуємо кришкою. Готуємо булгур із куркою 40 хвилин.

Смачний розсипчастий булгур із куркою у мультиварці приготувався. Розкладаємо страву на тарілки, посипаємо за бажанням нарізкою із зелені. Приємного та ситного перекушування!