Булгур, як відомо, є крупою з висушеної і роздробленої пшениці, обробленої окропом. З булгур можна приготувати багато смачних страв. Мені подобається поєднання цієї крупи з куркою. Рекомендую зробити булгур із куркою у мультиварці, який урізноманітнить обідню трапезу. Крупа та курка доповнена в рецепті овочами – морквою та цибулею. Ось кулінарні подробиці.
Інгредієнти
- Стегна куряче: 500 г
- Булгур: 200 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Лист лавровий: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода: 400 мл
- Зелень свіжа: для подачі
Приготування
Для рецепту візьмемо потрібні інгредієнти за пропонованим списком. Очищаємо цибулю та морквину. Курячі стегна можна замінити іншими частинами курки – гомілками, грудкою, стегенцями.
Подрібнюємо морквину за допомогою великої тертки. Цибулю нарізаємо невеликими шматочками. У знімну чашу мультиварки наливаємо олію. Завантажуємо нарізку із овочів. Встановлюємо програму смаження. Пасеруємо овочі 5 хвилин.
Поки обсмажуються овочі, підготуємо курку. М'ясо знімаємо з кісток, нарізаємо шматочками порційними. Нарізку з курячого м'яса перекладаємо до овочів.
Продовжуємо обсмажувати інгредієнти разом 10 хвилин. Періодично курку з овочами перемішуємо.
У чашу мультиварки додаємо булгур. Промивати крупу не потрібно.
Доповнюємо інгредієнти у чаші мультиварки лавровим листом, томатною пастою. Вміст на смак солимо і приправляємо чорним перцем.
Заливаємо інгредієнти кип'яченою водою.
Відключаємо програму «жарка», встановлюємо – «гасіння». Мультиварку фіксуємо кришкою. Готуємо булгур із куркою 40 хвилин.
Смачний розсипчастий булгур із куркою у мультиварці приготувався. Розкладаємо страву на тарілки, посипаємо за бажанням нарізкою із зелені. Приємного та ситного перекушування!