Чахохбілі – популярна страва з курки. Приготувати страву можна по-різному. Наприклад, є простий і доступний спосіб зробити чахохбілі у мультиварці. Як основний інгредієнт я використовувала курячі стегна, доповнила їх цибулею, часником і томатним пюре. До речі, для пюре можна взяти томатну пасту (3 ст. ложки) та розвести склянкою теплої кип'яченої води. Смачне чахохбілі у мультиварці з томатним пюре підійде для сімейної обідньої трапези та на святковий стіл.
Інгредієнти
- Стегна куряче: 600 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Часник: 4 зубчики
- Пюре томатне: 200 мл
- Олія оливкова: 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Петрушка: 0,5 пучка (або кінза)
Приготування
Підготуємо інгредієнти. Очищаємо цибулю та часникові часточки. Промиваємо зелень петрушки.
Курячі стегна для чахохбілі обполіскуємо під прохолодною водою і відразу ж обтираємо паперовими рушниками.
Вибираємо програму "Випічка". Включаємо її на 55 хвилин. У знімну чашу мультиварки вливаємо оливкову олію. Подрібнюємо шматочками цибулю та часникові зубки. Готуємо їх упродовж 5 хвилин, періодично перемішуючи. Мультиварку кришкою не закриваємо.
На цибулю викладаємо підготовлені курячі стегна.
Курячі стегна разом із цибулею обсмажуємо 25 хвилин. Періодично стегна перевертаємо. Готуємо також без кришки.
До курячих стегон додаємо томатне пюре. За смаком вміст солимо і перчимо.
Тепер закриваємо мультиварку кришкою. Готуємо далі до закінчення програми.
Курячі стегна готові. Нарізаємо свіжу петрушку та посипаємо зелень на стегна. Перемішуємо.
Смачне та ситне чахохбілі подаємо одразу до столу. Смачного!