Чай з мятою та лимоном

Пропоную вам заварити чай з м'ятою та лимоном, який у будь-якому стані (і гарячий, і холодний) чудово втамовує спрагу, виходить із освіжаючою ноткою.

У деяких країнах приготування чаю – справжня церемонія. Нам іноді простіше закинути в чашку чай у пакетику і швидко залити його окропом. Такий напій часто не здатний передати аромат чаю та його смак. Так, і виробники люблять економити… Пропоную вам заварити чай з м'ятою та лимоном, який у будь-якому стані (і гарячий, і холодний) чудово втамовує спрагу, виходить із освіжаючою ноткою. М'яту я використала сушену. Інші подробиці — у покроковому рецепті.

Інгредієнти

  • Чай листовий: 2,5 ч. ложки
  • М'ята: 1 ч. ложка (сушена)
  • Лимон: 2-4 скибочки
  • Вода (окріп): 400 мл
  • Цукор: за смаком

Приготування

Візьмемо потрібні інгредієнти для готування чаю з м'ятою. Заварювальну тару обов'язково ополіскуємо окропом. У рецепті я використовувала як підсолоджувач для чаю цукор, але його можна замінити медом. Тільки врахуйте, що класти мед потрібно в чай. В іншому випадку він втратить свої цілющі властивості.

У заварювальну ємність засипаємо порцію чаю. Рекомендую використовувати листовий чай хорошої перевіреної якості, не заощаджуйте на собі.

Підсипаємо до чаю порцію сушеної м'яти. Візьмемо лише листочки без гілочок.

Вміст у ємності заварювання заливаємо окропом. Він не повинен бути крутим, бажана температура – 90 градусів. Чайничок накриваємо кришкою. Чекаємо 7-10 хвилин, доки чай завариться.

Наш чай – з лимонною ноткою. Цитрус ретельно промиваємо, нарізаємо тонкими скибочками. Перекладаємо у чашку. Додаємо скільки потрібно цукру.

Приготовлений чай заливаємо у чашку, перемішуємо.

Наш смачний чай із сушеною м'ятою та лимоном готовий. Подаємо його до столу, приємного всім чаювання!