Ось покроковий рецепт часникових грінок з сиром, які багатьом припадуть до смаку. Приготувати таку страву з чорного хліба можна до посиденьок з друзями під пінний напій або без будь-якого приводу. Приготування грінок не забере багато часу, але результат обов'язково порадує.
Інгредієнти
- Хліб житній: 300 г
- Сир твердий: 50 г
- Часник: 2 зубчики
- Майонез: 2 ст. ложки
- Олія оливкова: 2 ст. ложки
Приготування
Підготуємо за списком продукти для грінок із часником та сиром.
Підготуємо основний інгредієнт – житній хліб. Рекомендую взяти хліб у нарізці. З скибочок хліба зрізаємо кірки, а самі шматочки нарізаємо рівними брусками.
Для грінок зробимо часникову олію. Очищаємо зубчики часнику, нарізаємо тонкими пластинками. Прогріваємо в сковороді оливкову олію. Додаємо часникову нарізку та обсмажуємо її протягом 2-х хвилин. Часник потім видаляємо.
У часникову олію на сковороду викладаємо одним шаром шматочки хліба.
Смажимо грінки в часниковій олії з кожного боку по 2-3 хвилини.
Щоб позбавитися зайвої олії, грінки зі сковороди перекладаємо на паперові серветки.
Далі формуємо грінки в такий спосіб. Сир дрібно натираємо. Кулінарним пензликом змащуємо один край грінки. Посипаємо зверху сирною стружкою.
Смачні домашні грінки з сиром та часником готові, знімаємо пробу. Смачного!