Чорна смородина – смачна та корисна ягода, з якої можна зробити найрізноманітніші закрутки на зиму. Пропоную вам заготовити чорну смородину у власному соку. Такі ласощі можна використовувати для випікання, десертів та напоїв. Готується чорна смородина у власному соку на зиму просто, впорається будь-яка господиня.
Кількість інгредієнтів представлена банку об'ємом 0,5 л. Попередньо скляну банку простеризуйте, а кришку до неї прокип'ятіть протягом 3 хвилин.
Інгредієнти
- Смородина: 270-280 г
- Цукор: 100-120 г
Приготування
Щоб заготовити на зиму чорну смородину у власному соку, відміряти необхідну кількість інгредієнтів.
Ягоди чорної смородини перебираємо, видаляємо зайве сміття, гілочки, листочки. Смородину промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк.
У стерилізовану банку кладемо трохи чорної смородини та посипаємо ягідний шар цукром.
Подібно заповнюємо всю банку. Верхній шар має бути із цукру.
На дно каструлі поміщаємо тканинну серветку. Ставимо в каструлю банку зі смородиною та накриваємо її кришкою. Вливаємо в каструлю воду так, щоб вона доходила банку до плічок. Каструлю ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і стерилізуємо банку з чорною смородиною 15-20 хвилин.
Акуратно, щоб не обпектися, дістаємо банку з чорною смородиною і щільно закручуємо її кришкою.
Банку з чорною смородиною у власному соку ставимо дном нагору. Утеплюємо банку шаллю (пледом, ковдрою) і повністю остудити протягом доби. Для зберігання заготовку з чорної смородини забираємо у прохолодне місце без сонячних променів.
Смачних та корисних вам заготовок на зиму! Смачного!