Кабачок, як знає багато господарок, годиться не тільки для приготування ситних других страв і закруток на зиму, але і для смачних десертів. Напевно, ви знайомі з варенням із кабачка, в якому овоч доповнений лимоном. Є чудова альтернатива цієї солодощі — варення з кабачків та апельсина, яке теж виходить чудовим.
Щоб зробити такий десерт на зиму, використовуйте цей покроковий рецепт варення з кабачків та апельсина, перевірений вже мною неодноразово. Для закрутки потрібно підготувати стерилізовані банки.
Інгредієнти
- Кабачок: 1 кг
- Апельсин: 2-3 шт.
- Цукор: 800 г
Приготування
Готуємо інгредієнти. Вага кабачка вказана вже після обробки. Кабачок потрібно буде очистити від шкірки і обов'язково видалити насіння, що сформувалося.
Підготовлений кабачок для зручності подрібнення у м'ясорубці нарізаємо невеликими шматочками.
Встановлюємо м'ясорубку. По черзі поміщаємо для прокручування шматочки кабачка в чашу м'ясорубки. Ось така маса із кабачка виходить.
У прокручений склад із кабачка завантажуємо вказану порцію цукрового піску. Інгредієнти добре перемішуємо. Залишаємо так на 1 годину, щоб солодкі кристали розчинилися в соку від кабачка.
Тим часом ґрунтовно вимиємо цитрусовий, адже на варення він піде разом із шкіркою. Нарізаємо апельсин на частини, видаляємо кісточки.
Нарізку з апельсина відправляємо у чашу м'ясорубки. Отримуємо таку апельсинову заготівлю для варення.
Солодку кабачкову суміш та апельсинову масу перекладаємо в каструлю.
Починаємо варити на середньому вогні. Коли склад закипить, зменшуємо вогонь і варимо насолоду з кабачка та апельсина протягом півгодини, іноді перемішуємо.
Для зберігання готове варення з кабачка та апельсина перекладаємо у стерилізовану тару та закручуємо кришками. Після того, як банки з варенням охолонуть, переносимо їх для зберігання у прохолодне місце.
Чудових вам солодких заготовок на зиму!