Варення зі сливи «Пятихвилинка»

Готуємо швидке сливове варення, варіння триває недовго – лише 5-7 хвилин після закипання. Таке варення буде чудовим доповненням до чайних посиденьок.

У вашу кулінарну скарбничку заготовок пропоную покроковий рецепт варення зі сливи «П'ятихвилинка», яке має приємний смак. Така сливова насолода буде прекрасним доповненням до чайних посиденьок. Назва варення зовсім не означає, що на все приготування у вас піде мало часу. Саме навпаки, щоб узимку поласувати домашнім сливовим варенням, доведеться провести «підготовчу роботу». А ось саме варіння триває недовго — лише 5-7 хвилин після закипання! Про те, як приготувати варення зі сливи «П'ятихвилинка», дізнайтеся з мого опису.

Інгредієнти

  • Слива: 1 кг
  • Цукор: 700 г

Приготування

Беремо для рецепту сливи та цукровий пісок. Зливи я взяла домашні, невеликого розміру, синього кольору.

Відбираємо незіпсовані сливи, ретельно промиваємо їх під проточною водою. Гілочки-хвостики видаляємо. З плодів сливи потрібно витягти кісточки. Кожну сливу розрізаємо навпіл і забираємо кісточку. Складаємо заготовку із злив у миску.

Половинки злив доповнюємо необхідною кількістю солодкого інгредієнта – цукром.

А тепер треба дати зливам настоятися разом із цукром. Я тримала у такому положенні сливи 2,5 години (можна і довше). Цього часу було достатньо, щоби фрукти дали сік і цукор почав розчинятися.

Для варіння беремо відповідну каструлю. Переміщуємо до неї заготовку для сливового варення. Чекаємо, доки інгредієнти закиплять. Після цього зменшуємо вогонь і готуємо варення зі сливи близько 5-7 хвилин. Піну, що утворюється, знімаємо.

Готове варення зі сливи «П'ятихвилинка» поміщаємо в стерилізовані банки. Закриваємо банки з варенням зручним способом обробленими кришками. Після остигання варення зберігаємо в прохолодному місці.

Приємної вам та солодкої дегустації смачного сливового варення!