Домашні пельмені

Домашні пельмені – дуже популярна та затребувана страва. Готують їх для повсякденного меню, пропонують пельмені та до святкових посиденьок. Зробити домашні пельмені легко, використовуючи звичайний набір інгредієнтів.

Домашні пельмені – дуже популярна та затребувана страва. Готують їх для повсякденного меню, пропонують пельмені та до святкових посиденьок. Зробити домашні пельмені легко, використовуючи звичайний набір інгредієнтів. Кожна господиня використовує свій рецепт ліплення пельменів. Мені подобаються пельмені у формі вушка з м'ясною начинкою. Такі пельмені виходять ситними, їх можна заморозити та скористатися за потребою. Гастрономічні подробиці замісу пельменного тіста та приготування начинки – у моєму рецепті.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 3,5 склянки
  • Вода: 1 склянка
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 столові л.
  • Фарш м'ясний: 500 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: 2 тріски

Приготування

Для приготування смачних домашніх пельменів готуємо потрібні інгредієнти. Як начинка знадобиться м'ясний фарш. Його можна придбати в магазині (на ринку) або прокрутити з шматка м'яса. У нас фарш – зі свинини. Підійде і змішаний фарш, наприклад, із яловичини, доповненої свининою чи курятиною.

Насамперед замісимо пельменне тісто. В об'ємну миску просіюємо необхідну кількість пшеничного борошна. До борошна відразу підсипаємо чайну ложку солі. Сипучі інгредієнти майбутнього тіста перемішуємо, утворюючи в центрі вирву.

У цю вирву вбиваємо куряче яйце.

Потім вливаємо охолоджену кип'ячену воду і олію.

Інгредієнти починаємо перемішувати в мисці, утворюючи тістяну грудку. Процес замішування пельменного тіста продовжуємо вже на столі. За потреби підсипаємо ще муки. Тісто для пельменів на час приготування начинки прибираємо поліетиленовий мішок і кладемо на полицю холодильника.

У чашку перекладаємо розморожений м'ясний фарш.

Очищаємо цибулину. Подрібнюємо її шматочками. Цибулеву нарізку переправляємо у фарш. Присолюють інгредієнти, кидаємо мелений перець за смаком.

Компоненти начинки добре перемішуємо. Начинка готове.

Приступаємо до ліплення домашніх пельменів. Тісто, розділивши на 3 або 4 шматки, розкочуємо в тонкі пласти.

Кулінарним кільцем відповідного розміру або звичайною склянкою вирізаємо круглі заготовки для пельменів.

На кожну заготівлю поміщаємо приблизно чайну ложку м'ясної начинки.

З'єднуємо краї заготовок, скріплюємо куточки. Ліпимо домашні пельмені.

Пельмені з м'ясом можна заморозити «про запас» або відварити. При варінні у воду можна додати лавровий лист.

Апетитні домашні пельмені з м'ясом готові! Подаємо їх із улюбленим соусом. Приємного та ситного всім перекушування!