Домашні тонкі млинці

Домашні апетитні млинці можна назвати універсальним печеним виробом. Подавати смачні млинці можна з різними солодкими доповненнями: варенням, джемом, медом, фруктовими повидлом або маслом.

Домашні апетитні млинці можна назвати універсальним печеним виробом. Подавати смачні млинці можна з різними солодкими доповненнями: варенням, джемом, медом, фруктовими повидлом або маслом.

Часто млинці використовуються і для фарширування різноманітними начинками. Я вже познайомила вас зі своїм рецептом фаршированих млинців із шинкою та сиром. А тепер хочу запропонувати вам покроковий рецепт млинців, які якраз підійдуть для фаршування. Млинце замісила, використовуючи свіже коров'яче молоко і окріп. На виході млинці, приготовані на такому тесті, мають відмінні смакові якості, ніжну структуру, зручно загортати будь-яку начинку.

Інгредієнти

  • Молоко: 1 склянка (свіже)
  • Вода (окріп): 1 склянка
  • Борошно пшеничне: 1 склянка з невеликою гіркою
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цукровий пісок: 1 супова ложка
  • Сіль: 1 чайна ложка
  • Олія рослинна: 2 супові ложки

Приготування

Для замішування млинця підготовляємо продукти, які вказані в списку інгредієнтів. Вимірюємо необхідну кількість. Рекомендую вам відразу приділити увагу борошну. Продукт обов'язково треба просіяти. Така підготовка сприяє покращенню якості млинця, крім того, просіювання позбавить борошно від можливого дрібного сміття. Заздалегідь накип'ятіть воду. Для змішування інгредієнтів потрібно віночок або міксер, що зручніше, швидше і ефективніше.

Вибираємо об'ємну миску. У неї забиваємо пару курячих яєць стандартного розміру. До яєць засипаємо цукор. Трохи зупинимося на цьому інгредієнті: якщо ви плануєте фарширувати млинці несолодким наповнювачем, то норму цукру можна трохи зменшити; для солодкої начинки буде достатньо тієї кількості солодкого інгредієнта, яка вказана у переліку продуктів. Разом із цукром засипаємо і сіль.

На цьому етапі нам знадобиться міксер. Інгредієнти, що містяться в мисці, збиваємо так, щоб у процесі вийшла пишна, збільшена масою.

У цю солодку яєчну масу швидко заливаємо окріп і перемішуємо. Слідом за окропом додаємо молоко (можна з холодильника). Знову змішуємо.

У рідину, яка у нас вийшла, у 3 або 4 заходи засипаємо борошно. Відразу сипкий інгредієнт втручаємо в суміш.

Працюємо міксером або віночком так, щоб у тесті, що утворився, не залишилося жодного грудочка. Таке тісто без грудок – запорука ваших вдалих тонких млинців.

Заміс добігає кінця. У нього ще потрібно додати олію. Такий прийом дозволить використовувати тісто для випікання млинців без частого змащування сковороди.

Беремо сковороду, призначену для млинців. Змащуємо її поверхню лише один раз, прогріваємо. Починаємо пекти тонкі млинці, перевертаючи їх з одного боку в інший, після підрум'янювання. Одну сторону млинця готуємо на сковороді близько хвилини. Готові млинці складаємо, формуючи чарку.

Тонкі млинці готові. Сподіваюся, що мій покроковий рецепт млинців стане одним із ваших коханих. Приємного для всіх апетиту!