Домашній хренодер з помідорів з перцем та часником

Пропоную вам заготовити на зиму дуже смачну, ядрену і, до того ж, корисну приправу – домашній хренодер із помідорів із перцем та часником.

Пропоную вам заготовити на зиму дуже смачну, ядрену і, до того ж, корисну приправу – домашній хренодер. Я назвала приправу корисною у зв'язку з тим, що в її складі є корінь хрону, який є антимікробним засобом. Смачний домашній хренодер із помідорів із перцем та часником сподобається любителям гострих закусок.

Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить 1 л домашнього хренодера.

Інгредієнти

  • Помідори: 1 кг
  • Корінь хрону: 100 г
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Часник: 75 г
  • Цукор: 1,5 ч. ложки
  • Сіль: 2 ч. ложки
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка

Приготування

Для зимової заготівлі візьмемо продукти за переліком. Ретельно промиваємо помідори, очищаємо часникові зубчики та корінь хрону. З болгарського перцю потрібно видалити насіннєву коробочку.

М'ясисті помідори та солодкий болгарський перець для подальшого подрібнення нарізаємо невеликими шматочками.

Шматочки помідорів та перцю опускаємо в чашу м'ясорубки та подрібнюємо.

Корінь хрону та часник можна подрібнити за допомогою терки або ручної м'ясорубки. Користуватися електричною м'ясорубкою не раджу, можете втратити цю техніку. Оскільки корінь хрону ядрений, на розтруб ручної м'ясорубки рекомендую одягнути поліетиленовий мішечок.

Помідорну масу відразу швидко перемішуємо з хріном та часником. Підсипаємо цукровий пісок, сіль та вливаємо порцію столового оцту.

Знову перемішуємо склад домашнього хренодера. Смачна приправа готова.

Розкладаємо домашній хренодер із помідорів з перцем і часником по стерилізованих баночках. Зафіксувати банки можна не лише жерстяними кришками, а й поліетиленовими.

Домашній хренодер краще зберігати у холодильнику. Приємного для всіх апетиту!