Серед моїх знайомих є багато шанувальників шаурми. Звичайно ж, найкраще приготувати її самостійно в домашніх умовах. Пропоную зробити соковиту шаурму, взявши для начинки копчені мисливські ковбаски, пекінську капусту, свіжий огірок та помідор, а також сир. Апетитна домашня шаурма з мисливськими ковбасками та пекінською капустою підійде для швидкого та ситного перекушування, її можна взяти з собою в дорогу або на пікнік.
Інгредієнти
- Тонкий лаваш – великий: 2 шт.
- Капуста пекінська: 150 г
- Ковбаса: 2 шт. (Мисливська)
- Огірок свіжий: 1 шт.
- Помідори: 1 шт.
- Сир твердий: 50 г
- Кетчуп томатний: 2 ст. ложки
- Майонез: 2 ст. ложки
- Олія рослинна: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
Приготування
Підготуємо за списком інгредієнти для домашньої шаурми. Мисливські ковбаски очищаємо від шкіри. Промиваємо огірок та помідор. З пекінської капусти видаляємо верхні листи.
На обробну поверхню кладемо мисливські ковбаски, нарізаємо їх у формі каблучок. У сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо на сковороду ковбасну нарізку, обсмажуємо її 1-2 хвилини, періодично перемішуємо.
Пекінську капусту для шаурми тонко шаткуємо. Заготовку перекладаємо в миску, посипаємо до смаку сіллю і перемішуємо.
Починаємо збирати шаурму. Кетчуп змішуємо із порцією майонезу. Соусом, що вийшов, змащуємо лист лаваша, залишаючи вільними краї.
Підсмажені ковбасні каблучки викладаємо першим шаром.
Помідор нарізаємо тонкими кільцями. Розміщуємо помідорні обручки на ковбасі.
Свіжий огірочок нарізаємо соломкою, розташовуємо нарізку на помідорному шарі.
Викладаємо нарізку із пекінської капусти.
Подрібнюємо теркий сир. Сирну стружку посипаємо поверх інгредієнтів.
А тепер ховаємо начинку всередині лаваша, згортаючи його туго у формі конверта.
Розігріваємо сковороду гриль. Змащувати її не потрібно. Викладаємо на сковороду заготівлі шаурми і, трохи притискаючи, обсмажуємо з кожного боку по 1-1,5 хвилини.
Ситна домашня шаурма з мисливськими ковбасками, огірком, сиром та пекінською капустою готова. Частуйтесь на здоров'я!