Драники на сметані

Драніки — популярна страва білоруської національної кухні, але картопляні оладки люблять готувати скрізь. Давайте зробимо драники на сметані.

Драніки — популярна страва білоруської національної кухні, але картопляні оладки люблять готувати скрізь. Давайте зробимо драники на сметані, які підійдуть для вечірнього перекушування як самостійної ситної закуски. Доповнять драники за обідньою трапезою та основні страви. Рекомендується такі драники на сметані подавати гарячими, одразу зі сковороди. Коли картопляні оладки охолонуть, вони втратить свою первісну «родзинку».

Інгредієнти

  • Картопля: 4 шт. (Середній)
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Часник: 1 зубчик
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сметана: 1,5 ст. ложки
  • Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 40 мл (для смаження)

Приготування

Готуємо продукти для смаження драників. Очищаємо картоплю, цибулю і часникову часточку.

Для подрібнення інгредієнтів візьмемо тертку із середніми або дрібними осередками. Натираємо картопляні бульби, цибулю та часточку часнику.

У картопляну масу, що вийшла, додаємо сметану будь-якої жирності і вбиваємо куряче яйце.

До складу майбутнього картопляного тіста для драників вводимо борошно, інгредієнти солимо та перчимо на свій смак. Можна додати до інгредієнтів нарубану свіжу зелень.

Енергійно інгредієнти змішуємо між собою до отримання в'язкого картопляного тіста.

Поверхню сковороди заповнюємо олією. Чекаємо, поки продукт нагріється, а потім викладаємо картопляне тісто за допомогою супової ложки на сковороду у формі круглих коржиків.

Картопляні драники на сметані підсмажуємо на олії з кожного боку до рум'яної скоринки.

Ситні драники на сметані ставимо на стіл разом із улюбленим соусом, пригощайтеся на здоров'я!