Кожна господиня має свій улюблений і перевірений рецепт приготування оладок з овочів — драників. Мені подобаються капустяні драники, які доповнюються картоплею. Виходять драники з капусти з картоплею ситними, смачними, апетитними. До столу їх краще запропонувати зі сметаною. Рекомендую для рецепту взяти молоду капусту, вона за структурою ніжніша і соковитіша.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 150 г
- Картопля: 3 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Часник: 2 зубчики
- Яйце куряче: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 40 мл (для смаження)
Приготування
Підготуємо потрібні продукти. Очищаємо картоплю, цибулю та часникові зубки.
З капусти видаляємо верхні листи, зрізаємо качан. Дуже дрібно шаткуємо капусту. Заготівлю з капусти перекладаємо у миску. Трохи солимо, приминаємо капусту руками. Сік, що виділився, зливаємо.
Картоплю натираємо крупно. Віджимаємо картопляну масу та перекладаємо до капусти. Дрібними шматочками нарізаємо цибулю. Часникові зубчики пропускаємо через прес.
До інгредієнтів у миску розбиваємо куряче яйце. За смаком перчимо і ще досолюємо (пам'ятаємо, що ми вже посолили капусту).
Інгредієнти між собою одразу перемішуємо.
У капустяно-картопляну масу, яка у нас вийшла, всипаємо порцію борошна.
Добре інгредієнти перемішуємо так, щоб на виході вийшло густе та в'язке тісто.
На сковороді оптимально розігріваємо рослинну олію. Столовою ложкою беремо тісто і формуємо на сковороді оладок. Смажимо драники з капусти з картоплею приблизно по 4 хвилини з кожного боку. Рекомендується після смаження драніки викласти на паперові серветки або рушники, щоб видалити надлишки олії.
Ситні та смачні драники з капусти з картоплею готові. До столу подаємо гарячі драники, пригощайтеся! Смачного!