Смажені на сковороді пиріжки — страва, звичайно ж, калорійна, але іноді так хочеться побалувати таку випічку своїх домочадців. Приготувати смажені пиріжки з різноманітними начинками можна з різного тіста, але найчастіше використовують дріжджове.
Пропоную вам покроковий рецепт дріжджового тіста для смажених пиріжків (один з моїх улюблених). Пиріжки на такому тесті завжди виходять пишними та ніжними. На сковороді при смаженні тісто чудово збільшується у своєму обсязі. Домашнє дріжджове тісто для смажених пиріжків – запорука вдалої смачної випічки.
До речі, у нас на сайті є рецепт пиріжків із дріжджового тіста з капустою, можете скористатися ним, для приготування пиріжків.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 450 г
- Молоко пастеризоване: 250 мл
- Цукор: 2 ст. ложки
- Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
- Яйце куряче: 1 шт.
- Олія вершкове: 30 г
- Олія соняшникова: 1 ст. ложка
- Сіль: 1 ч. ложка
Приготування
Щоб замісити дріжджове тісто для смажених пиріжків, відміряємо потрібну кількість інгредієнтів за списком.
Молоко прогріваємо до 37 градусів, додаємо в нього куряче яйце, сіль та цукор.
Використовуючи ручний віночок, інгредієнти у мисці збиваємо до однорідного складу.
Борошно просіюємо. Додаємо до борошна сухі швидкодіючі дріжджі. Сипучі інгредієнти перемішуємо.
Підготовлене борошно відправляємо до однорідного молочно-яєчного складу.
До інгредієнтів вводимо м'яке розтоплене вершкове масло та олію.
Замішуємо спочатку в мисці, а потім вже на робочій поверхні столу, м'яке і в міру м'яке тісто.
Накриваємо ємність із тестом харчовою плівкою або тканим рушником і прибираємо його для підйому в тепле місце. Цей час відводимо для підготовки начинки.
За годину тісто збільшилося у своєму обсязі у кілька разів. Тісто обминаємо і приступаємо до випікання улюблених смажених пиріжків.
Приємного вам кулінарного клопоту на кухні та смачних домашніх пиріжків на сковороді!