Тісто для вареників

Мій кулінарний варіант це тісто для вареників на молоці, працювати з яким легко. Тісто виходить м'яким та еластичним, легко розкочується та скріплюється при ліпленні. Використовувати таке тісто можна і для домашніх пельменів, і для мантів.

Смак домашніх вареників багато в чому визначається і начинкою, і, звичайно, тестом. Замісити тісто для вареників, як знає кожна господиня, можна по-різному. Стандартний продуктовий набір для замісу – це борошно, вода, сіль.

Мій кулінарний варіант це тісто для вареників на молоці, працювати з яким легко. Тісто виходить м'яким та еластичним, легко розкочується та скріплюється при ліпленні. Використовувати таке тісто можна і для домашніх пельменів, і для мантів.

Доступний покроковий рецепт тесту для вареників на молоці освоїть навіть кухар, що дебютує, приступаємо.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 300 г
  • Молоко: 100 мл
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Олія соняшникова: 1,5 ст. ложки

Приготування

Для того щоб зробити тісто з використанням молока для вареників, відміряємо в потрібній кількості продукти. Молоко наперед прокип'ятіть, а потім доведіть до теплого стану.

Для замісу беремо об'ємну миску. Заповнюємо її теплим молоком. Кидаємо в молочний продукт сіль. Інгредієнти доповнюємо олією.

Інгредієнти, що у мисці, добре між собою перемішуємо. У результаті має вийти однорідна яєчно-молочна суміш.

У суміш, що вийшла, вводимо борошно, пропустивши її попередньо разом з харчовою содою через дрібне сито.

Інгредієнти змішуємо, збираючи в грудку. Тісто готове.

Але використовувати його одразу для ліплення вареників не рекомендується. Оберніть тісто харчовою плівкою або заберіть у мішечок. Тісто краще потримати на полиці холодильника хоч би близько 15 хвилин.

З приготованим тестом вам буде легко і просто ліпити вареники. Приємного вам клопоту на кухні!