Дріжджове тісто для смажених пиріжків

Пропоную вам покроковий рецепт дріжджового тіста для смажених пиріжків (один з моїх улюблених). Пиріжки на такому тесті завжди виходять пишними та ніжними. На сковороді при смаженні тісто чудово збільшується у своєму обсязі. Домашнє дріжджове тісто для смажених пиріжків – запорука вдалої смачної випічки.

Смажені на сковороді пиріжки — страва, звичайно ж, калорійна, але іноді так хочеться побалувати таку випічку своїх домочадців. Приготувати смажені пиріжки з різноманітними начинками можна з різного тіста, але найчастіше використовують дріжджове.

Пропоную вам покроковий рецепт дріжджового тіста для смажених пиріжків (один з моїх улюблених). Пиріжки на такому тесті завжди виходять пишними та ніжними. На сковороді при смаженні тісто чудово збільшується у своєму обсязі. Домашнє дріжджове тісто для смажених пиріжків – запорука вдалої смачної випічки.

До речі, у нас на сайті є рецепт пиріжків із дріжджового тіста з капустою, можете скористатися ним, для приготування пиріжків.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 450 г
  • Молоко пастеризоване: 250 мл
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Олія вершкове: 30 г
  • Олія соняшникова: 1 ст. ложка
  • Сіль: 1 ч. ложка

Приготування

Щоб замісити дріжджове тісто для смажених пиріжків, відміряємо потрібну кількість інгредієнтів за списком.

Молоко прогріваємо до 37 градусів, додаємо в нього куряче яйце, сіль та цукор.

Використовуючи ручний віночок, інгредієнти у мисці збиваємо до однорідного складу.

Борошно просіюємо. Додаємо до борошна сухі швидкодіючі дріжджі. Сипучі інгредієнти перемішуємо.

Підготовлене борошно відправляємо до однорідного молочно-яєчного складу.

До інгредієнтів вводимо м'яке розтоплене вершкове масло та олію.

Замішуємо спочатку в мисці, а потім вже на робочій поверхні столу, м'яке і в міру м'яке тісто.

Накриваємо ємність із тестом харчовою плівкою або тканим рушником і прибираємо його для підйому в тепле місце. Цей час відводимо для підготовки начинки.

За годину тісто збільшилося у своєму обсязі у кілька разів. Тісто обминаємо і приступаємо до випікання улюблених смажених пиріжків.

Приємного вам кулінарного клопоту на кухні та смачних домашніх пиріжків на сковороді!