Пишні коржі, смажені на сковороді, вдало впишуться у ваш буденний раціон. Тісто для домашніх коржів пропоную замісити з використанням огіркового розсолу та дріжджів. До речі, замість огіркового розсолу можна використовувати розсіл від помідорів чи інших овочів. Виходять дріжджові коржики на огірковому розсолі м'якими, з пікантним смаком. Такий хлібобулочний виріб можна запропонувати до перших гарячих страв – супів, борщів, щах.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 250 г
- Розсіл: 150 мл
- Дріжджі швидкодіючі сухі: 0,5 ч. ложки
- Сіль: 0,25 ч. ложки
- Цукор: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 50 мл (для смаження)
Приготування
Щоб посмажити на сковороді коржі на огірковому розсолі, підготуємо потрібні інгредієнти.
Для початку розігріваємо в ковші огірковий розсіл. Орієнтовна температура розсолу повинна бути приблизно 39-40 градусів. Теплий розсіл переливаємо в миску.
В огірковий розсіл просіюємо борошно пшеничне.
До інгредієнтів всипаємо потрібну кількість солі, цукру, сухих швидкодіючих дріжджів.
Інгредієнти спочатку перемішуємо у мисці. Потім, коли інгредієнти зберуться в грудку, продовжуємо заміс тесту вже на столі. Тісто для коржів має бути м'яким. Тісто перекладаємо в миску, накриваємо тканинною серветкою і на 40 хвилин ставимо в тепле місце. За цей час тісто збільшиться в обсязі.
Тісто, що піднялося, обминаємо, ділимо на 6 рівних шматочків.
Кожен шматочок розкочуємо в коржик, на поверхні якого ножем робимо 2-3 надрізи.
На сковороду вливаємо олію. Коли олія прогріється, викладаємо заготівлю коржика і смажимо її з кожного боку приблизно по 1,5-2 хвилини. Аналогічно смажимо інші коржики.
Коржики на огірковому розсолі вийшли смачними та апетитними, пригощайтеся!