Дріжджові коржі на огірковому розсолі

Смажені коржі вдало впишуться у ваш буденний раціон. Тісто пропоную зробити на розсолі. Виходять дріжджові коржики на огірковому розсолі м'якими, з пікантним смаком.

Пишні коржі, смажені на сковороді, вдало впишуться у ваш буденний раціон. Тісто для домашніх коржів пропоную замісити з використанням огіркового розсолу та дріжджів. До речі, замість огіркового розсолу можна використовувати розсіл від помідорів чи інших овочів. Виходять дріжджові коржики на огірковому розсолі м'якими, з пікантним смаком. Такий хлібобулочний виріб можна запропонувати до перших гарячих страв – супів, борщів, щах.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 250 г
  • Розсіл: 150 мл
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 0,5 ч. ложки
  • Сіль: 0,25 ч. ложки
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 50 мл (для смаження)

Приготування

Щоб посмажити на сковороді коржі на огірковому розсолі, підготуємо потрібні інгредієнти.

Для початку розігріваємо в ковші огірковий розсіл. Орієнтовна температура розсолу повинна бути приблизно 39-40 градусів. Теплий розсіл переливаємо в миску.

В огірковий розсіл просіюємо борошно пшеничне.

До інгредієнтів всипаємо потрібну кількість солі, цукру, сухих швидкодіючих дріжджів.

Інгредієнти спочатку перемішуємо у мисці. Потім, коли інгредієнти зберуться в грудку, продовжуємо заміс тесту вже на столі. Тісто для коржів має бути м'яким. Тісто перекладаємо в миску, накриваємо тканинною серветкою і на 40 хвилин ставимо в тепле місце. За цей час тісто збільшиться в обсязі.

Тісто, що піднялося, обминаємо, ділимо на 6 рівних шматочків.

Кожен шматочок розкочуємо в коржик, на поверхні якого ножем робимо 2-3 надрізи.

На сковороду вливаємо олію. Коли олія прогріється, викладаємо заготівлю коржика і смажимо її з кожного боку приблизно по 1,5-2 хвилини. Аналогічно смажимо інші коржики.

Коржики на огірковому розсолі вийшли смачними та апетитними, пригощайтеся!