Гірчична заправка для овочевих салатів

Якщо ви любите салати з овочів, то вам знадобиться цей рецепт заправки для них. Гірчична заправка для овочевих салатів обов'язково знайде своїх шанувальників.

Якщо ви любите корисні салати зі свіжих овочів, то вам знадобиться цей варіант приготування пікантної заправки для них. Такий соус на основі гірчиці зробить смак звичних салатів вишуканим та насиченим. Склад заправки нехитрий, але подрібнені овочі у блюді «перетворюються» завдяки такому соусу. Смачна гірчична заправка для овочевих салатів обов'язково знайде своїх шанувальників. Заправляти соусом можна салати з капусти, помідорів, огірків із зеленню, редьки, редиски, буряків.

Інгредієнти

  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Гірчиця: 1 ч. ложка (класична)
  • Мед: 0,5 ч. ложки
  • Сік лимонний: 1 ст. ложка
  • Приправа (сушені трави): за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо інгредієнти за запропонованим списком. Я використовувала соняшникову олію, але її можна за бажанням замінити оливковою.

Для приготування гірчичного заправлення беремо невелику ємність. Вливаємо в неї олію. Доповнюємо його порцією меду.

До складу майбутньої заправки вводимо гірчицю. Вона має бути класичною, ядреною, без будь-яких ароматних добавок.

До інгредієнтів вливаємо сік лимона.

Присмачуємо інгредієнти сіллю, меленим перцем. Кидаємо щіпку сушених пряних трав.

Ретельно змішуємо інгредієнти у ємності до отримання смачної заправки. Дегустуємо, «коригуємо» смак заправки за власним бажанням спеціями, якщо в цьому є потреба.

Готуємо овочі для салату, подрібнюємо їх на власний розсуд і поливаємо пікантною гірчичною заправкою, перемішуємо.

Частуйтесь на здоров'я!