Багатьом обивателям подобається горбуша. Червону рибу можна посмажити, згасити або запекти у духовці, супроводжуючи іншими інгредієнтами. Ось покроковий рецепт горбуші з овочами в духовці, підсумковий результат якого мені подобається і своїм смаком, і подачею, і невеликою кількістю часу на реалізацію.
З овочів візьмемо моркву, цибулю та помідор. Горбуша випікатиметься як би на «овочевій подушці» з моркви та цибулі. Соковитість горбуші надає подрібнений помідор, а сирна скоринка робить рибну страву пікантною, апетитною на вигляд. Смачна горбуша з овочами в духовці урізноманітнить сімейний обід або вечірнє перекушування.
Інгредієнти
- Філе горбуші: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Помідори: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сир твердий: 100 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Беремо для приготування продукти. Очищаємо моркву та цибулю, помідор просто миємо.
Займемося насамперед овочевими складовими рибної страви. Морквину подрібнюємо за допомогою терки з великими поділками. Цибулину нарізаємо невеликими шматочками.
У сковороду вливаємо олію і прогріваємо її. Перекладаємо на сковороду заготовку з моркви та цибулі, обсмажуємо до м'якості.
Запікати рибу з овочами краще у спеціальній формі. Обсмажені овочі перекладаємо у форму для запікання одним шаром.
Філе горбуші нарізаємо невеликими порційними шматочками. Нарізку з риби викладаємо одним поряд на овочеву подушку. Горбушу на свій смак солимо і перчимо.
Нарізаємо помідор тонкими півкільцями, які розподіляємо поверх рибних шматочків.
Натираємо сир і стружкою, що вийшла, посипаємо інгредієнти.
Духовку заздалегідь прогріваємо, виставивши температурний режим на 200 градусів. Форму з горбушею відправляємо у духовку на 25 хвилин.
Риба приготувалася, подаємо її до столу як самостійну закуску чи супроводжуємо улюбленим гарніром. Чудово така горбуша з овочами у духовці поєднується з картопляним пюре. Всім смачного!