Гострий салат на зиму з помідорів.

Апетитний гострий салат на зиму з помідорів – чудова заготовка для святкового столу на зиму!

З помідорів можна приготувати запашний, смачний, насичений салат на зиму. Салат виходить гострим, адже крім томатів у ньому є гіркий перець. Інгредієнти доповнимо ще цибулею, зеленню та спеціями. Апетитний гострий салат на зиму з помідорів – чудова заготовка для святкового столу на зиму!

Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить дві баночки салату об'ємом 0,5 л. Обов'язково банки простерилізуйте, а кришки прокип'ятіть.

Інгредієнти

  • Помідори: 1 кг
  • Цибуля ріпчаста: 50 г
  • Кріп (свіжий): 30 г
  • Перець чилі: 1 шт.
  • Часник сушений: 15 г
  • Цукор: 50 г
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Оцет 9%: 25 мл

Приготування

Для салату на зиму візьмемо за списком зазначені продукти. Разом із кропом можна використовувати петрушку. Сушений часник можна замінити свіжими зубчиками (потрібно приблизно 50 г). Помідори промиваємо, цибулю і перець чилі очищаємо.

Помідори для салату нарізаємо скибочками середніми за розміром. До речі, найкраще використовувати помідори невеликі та пружні. Цибулю подрібнюємо у формі тонких напівкілець. Нарізку з помідорів та цибулі перекладаємо в об'ємну миску.

Промиту зелень тонко шаткуємо і додаємо до інгредієнтів в миску. Гіркий перець нарізаємо кільцями.

Овочі в мисці посипаємо цукром, сіллю, сушеним часником. Якщо використовуватимете свіжий часник, то натріть його на маленькій тертці або пропустіть через спеціальний прес. Вливаємо олію та столовий оцет.

Склад салату акуратно перемішуємо та залишаємо в такому положенні на півгодини.

Час вийшов, перекладаємо салат у стерилізовані банки разом з соком, що утворився.

Банки накриваємо кришками і ставимо в каструлю, на дно якої постеліть серветку з тканини. Наповнюємо каструлю гарячою водою та ставимо на вогонь. Після закипання стерилізуємо салат із помідорів 20 хвилин.

Фіксуємо щільно банки із салатом прокип'яченими кришками. Перевертаємо банки дном нагору, укутуємо пледом або ковдрою. Заготівлю повністю охолоджуємо. Для тривалого зберігання банки краще поставити у прохолодне приміщення.

Приємного вам клопоту на кухні!