Як апетитний, ситний і корисний гарнір можна приготувати гречану кашу. Для реалізації рецепту будуть потрібні звичайні недорогі продукти, а мультиварка зробить процес варіння каші легким і простим, без кулінарного клопоту. Така гречана каша з цибулею та морквою у мультиварці урізноманітнить пісне меню.
Інгредієнти
- Крупа гречана: 170 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Вода: 400 мл
- Олія рослинна: 5 ст. ложок
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень свіжа: для подачі
Приготування
Для варіння каші беремо потрібні продукти. Гречку перебираємо, виймаємо сміття, якщо воно є, і промиваємо крупу до чистої води. Очищаємо цибулину та морквину.
Почнемо з подрібнення овочів. Морквину для каші натремо. А ріпчасту цибулю нашаткуємо дрібно шматочками.
Подрібнену овочеву заготовку завантажуємо в знімну чашу мультиварки, в яку наливаємо олію. Встановлюємо програму смаження. Готуємо у цьому режимі овочі до м'якості, іноді перемішуємо.
Оброблену гречану крупу заздалегідь викладаємо до пасерованих овочів в чашу мультиварки.
Вміст у чаші заливаємо водою, не забуваємо інгредієнти посолити за смаком.
Чашу закриваємо кришкою. Встановлену раніше програму змінюємо на режим "каша", "рис/крупи" залежно від марки мультиварки. Орієнтовний час приготування 20-25 хвилин.
Корисна гречана каша виготовлена. Подаючи гречаний гарнір до столу, перчимо його на смак і посипаємо нарізкою зі свіжої зелені.
Смачного та корисного вам перекушування!