Гречана каша з цибулею та морквою у мультиварці

Як апетитний, ситний і корисний гарнір можна приготувати гречану кашу з цибулею і морквою в мультиварці.

Як апетитний, ситний і корисний гарнір можна приготувати гречану кашу. Для реалізації рецепту будуть потрібні звичайні недорогі продукти, а мультиварка зробить процес варіння каші легким і простим, без кулінарного клопоту. Така гречана каша з цибулею та морквою у мультиварці урізноманітнить пісне меню.

Інгредієнти

  • Крупа гречана: 170 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Вода: 400 мл
  • Олія рослинна: 5 ст. ложок
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Зелень свіжа: для подачі

Приготування

Для варіння каші беремо потрібні продукти. Гречку перебираємо, виймаємо сміття, якщо воно є, і промиваємо крупу до чистої води. Очищаємо цибулину та морквину.

Почнемо з подрібнення овочів. Морквину для каші натремо. А ріпчасту цибулю нашаткуємо дрібно шматочками.

Подрібнену овочеву заготовку завантажуємо в знімну чашу мультиварки, в яку наливаємо олію. Встановлюємо програму смаження. Готуємо у цьому режимі овочі до м'якості, іноді перемішуємо.

Оброблену гречану крупу заздалегідь викладаємо до пасерованих овочів в чашу мультиварки.

Вміст у чаші заливаємо водою, не забуваємо інгредієнти посолити за смаком.

Чашу закриваємо кришкою. Встановлену раніше програму змінюємо на режим "каша", "рис/крупи" залежно від марки мультиварки. Орієнтовний час приготування 20-25 хвилин.

Корисна гречана каша виготовлена. Подаючи гречаний гарнір до столу, перчимо його на смак і посипаємо нарізкою зі свіжої зелені.

Смачного та корисного вам перекушування!