Соковиті курячі котлети з грудки

Зовсім не складно приготувати соковиті курячі котлети з грудки. Таку страву до столу можна запропонувати з улюбленим гарніром чи овочами.

Зовсім не складно приготувати смачні котлети з курячої грудки. Таку страву до столу можна запропонувати з улюбленим гарніром чи овочами. Апетитні соковиті курячі котлети з грудки виходять ситними, ніжними та дуже смачними. Котлетки вдало впишуться в буденне меню, їх реалізації потрібні прості і бюджетні продути.

Інгредієнти

  • Філе куряче (грудка): 0,5 шт. (Вага філе – 300 г)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Крупа манна: 2 ст. ложки
  • Сметана (20%): 2 ст. ложки
  • Олія вершкове: 30 г
  • Кріп (свіжий): 2 гілочки
  • Панірувальні сухарі: 40 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 50 мл

Приготування

Для рецепту підготуємо потрібні інгредієнти. З курячої грудки зрізаємо філе. Очищаємо цибулю. Гілочки кропу обполіскуємо, струшуємо вологу.

Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю нарізаємо четвертинками. Прокручуємо курячі шматочки разом із цибулею в м'ясорубці.

У курячий фарш розбиваємо куряче яйце. Всипаємо порцію манної крупи. Додаємо пару столових ложок сметани. Інгредієнти на смак солимо і перчимо. Можна кинути своїх улюблених спецій.

Ретельно перемішуємо інгредієнти до одержання однорідного складу. На 15 хвилин фарш у мисці прибираємо в холодильник. За цей час манка набухне, фарш стане щільнішим за консистенцією.

Приступаємо до формування котлет. Беремо у змочені долоні порцію фаршу. Формуємо коржик. У центр коржі поміщаємо шматочок холодного вершкового масла і трохи подрібненого кропу.

А тепер ліпимо овальну чи круглу котлету. З усіх боків обвалюємо котлету в панірувальній суміші. Аналогічно ліпимо інші котлети. Загалом у мене вийшло 5 штук.

Розігріваємо на сковороді олію. Викладаємо курячі котлети та смажимо їх на помірному вогні приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку.

Смачні соковиті курячі котлети готові. Смачного!