Гречана каша обов'язково має бути у нашому повсякденному раціоні. Гречана крупа чудово поєднується з різними інгредієнтами, наприклад, м'ясним фаршем. Пропоную зробити гречку з фаршем у духовці, використовуючи для запікання горщики. Виходить гречка з фаршем у духовці в горщиках смачної, поживної та ситної.
Інгредієнти
- Крупа гречана: 75 г
- Фарш м'ясний: 100 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Морква: 0,5 шт.
- Олія рослинна: 1,5 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода кип'ячена: скільки потрібно (тепла)
Приготування
Підготуємо для рецепту інгредієнти. Фарш може бути змішаним, свинячим або яловичим, підійде і курячий. Очищаємо моркву та цибулю. Гречану крупу перебираємо, видаляємо чорні зернятка.
Моркву натираємо, цибулю ріжемо дрібними шматочками. На сковороду вливаємо порцію олії, розігріваємо її і перекладаємо подрібнені овочі. Морквину з цибулею обсмажуємо на середньому вогні 3-4 хвилини.
До обсмажених овочів викладаємо м'ясний фарш. Додаємо солі та перцю за смаком, перемішуємо. Обсмажуємо фарш із овочами приблизно 5 хвилин.
Обсмажений фарш із овочами викладаємо в горщик.
Зверху на заготівлю з фаршу та овочів викладаємо промиту гречану крупу. Гречку солимо за смаком.
Інгредієнти в горщику заливаємо теплою кип'яченою водою так, щоб вона була вищою за гречку на 2-3 см.
Горщик накриваємо кришкою і ставимо його в духовку. Включаємо духовку та встановлюємо температуру на 180 °. Готуємо гречку з фаршем у духовці у горщиках 50 хвилин.
Смачна розсипчаста гречка з фаршем у духовці готова. До столу її можна подати прямо в горщику або на тарілці. Смачного!