Грибний суп із рисом

Пропоную включити в обіднє меню смачний, ситний та наваристий грибний суп з рисом, що вариться і на м'ясному бульйоні, і просто на воді.

Пропоную включити в обіднє меню смачний, ситний та наваристий грибний суп з рисом, що вариться і на м'ясному бульйоні, і просто на воді. Для рецепту будуть потрібні свіжі печериці, які можна придбати в магазині в будь-який сезон. Щоб супчик вийшов зі свіжою ароматною ноткою, додамо до складу зелень.

Інгредієнти

  • М'ясний бульйон: 2 л (або вода)
  • Рис пропарений: 0,5 ст.
  • Картопля: 2 шт.
  • Печериці свіжі: 250 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Лист лавровий: 1 шт.

Приготування

Ось потрібні продукти для варіння грибного супу із рисом. Очищаємо картоплю, моркву, цибулю. Ополіскуємо зелень (підійде кріп, петрушка, цибуля зелена. Промиваємо від забруднень свіжі печериці. Бульйон або воду доводимо до кипіння, солимо.

Рис промиваємо під водою і закидаємо у бульйон. Після закипання зменшуємо нагрівання плити і варимо рис до напівготовності.

Картоплю нарізаємо невеликими брусочками, варимо далі разом до готовності картоплі.

Свіжі гриби – печериці – нарізаємо тонкими пластинками. Заготівлю перекладаємо у каструлю. Продовжуємо варіння далі.

Ріпчасту цибулю шаткуємо шматочками, а морквину натираємо. Овочі пасеруємо до м'якості в олії на сковороді.

Зажарку з моркви та цибулі переправляємо в грибний суп. Даємо супу прокипіти протягом 2-х хвилин.

Варіння супу добігло кінця. Додаємо в нього ще нарізку із свіжої зелені. Перчим до смаку.

Смачний і ситний рисовий суп з печерицями подаємо до столу. Пробуємо на здоров'я!