Картопля та гриби – вдале поєднання інгредієнтів у багатьох стравах. Пропоную із цих продуктів зварити смачний ситний суп. Грибний інгредієнт у нашому рецепті представлений свіжими печерицями. Крім грибів та картоплі для рецепту також знадобляться овочі — морква, цибуля, солодкий болгарський перець та помідори. Ароматний грибний суп з картоплею та овочами вдало урізноманітнить обідній перекус.
Інгредієнти
- Картопля: 5 шт.
- Печериці свіжі: 100 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Помідори: 1-2 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень свіжа: 3-4 гілочки
- М'ясний бульйон: 1,5 л (або вода)
Приготування
Візьмемо за списком потрібні інгредієнти. Овочі очищаємо, обполіскуємо холодною водою. Варити грибний суп можна на бульйоні чи воді.
Картоплю нарізаємо у формі великого кубика. Відправляємо картопляну нарізку в киплячий бульйон, відразу до смаку солимо.
Заздалегідь свіжі печериці очищаємо від забруднень і промиваємо під прохолодною водою. Гриби для супу нарізаємо платівками. Подрібнені гриби перекладаємо в каструлю після того, як картопля закипить. Продовжуємо спільне варіння.
Подрібнюємо моркву за допомогою терки. Ріпчасту цибулю шаткуємо кубиком. Болгарський перець нарізаємо дрібними шматочками.
Подрібнені овочі викладаємо на сковороду в розігріту олію. Періодично перемішуючи, обсмажуємо заготівлю із овочів для супу 5 хвилин на середньому вогні.
Свіжий помідор натираємо, томатне пюре, що вийшло, викладаємо на сковороду до овочів. Вміст гасимо 7-10 хвилин.
Овочевий склад зі сковороди перекладаємо у каструлю. Продовжуємо варити до готовності картоплі, вона має стати м'якою.
Наприкінці приготування суп з грибами та картоплею урізноманітним свіжою зеленню і приправимо меленим чорним перцем.
Усім приємного та ситного перекушування!