Різносоли з огірків – смачна закуска і для повсякденного меню, і для святкових посиденьок. Пропоную на зиму зробити мариновані огірочки, які виходять із приємним хрускотом, у міру солоні, ароматними. Такі хрумкі мариновані огірки на зиму можна також використовувати для приготування салатів або вінегретів, варіння розсольників або азу.
Кількість інгредієнтів – на банку об'ємом 1 л. Скляну тару заздалегідь потрібно простерилізувати, а прокип'ятити кришку.
Інгредієнти
- Огірок свіжий: 600-700 г
- Цибуля ріпчаста: 20 г
- Морква: 20 г
- Часник: 1 зубчик
- Перець чорний (горошком): 6 шт.
- Перець запашний горошком: 2 шт.
- Лист лавровий: 1 шт.
- Петрушка: 2-3 гілочки
- Кріп: 1 парасолька
- Листя вишні: 2 шт.
- Вода: 0,5 л
- Оцет 9%: 2 ст. ложки
- Сіль: 1 ст. ложка
- Цукор: 1 ст. ложка
Приготування
Щоб зробити хрумкі мариновані огірки на зиму, підготуємо потрібні інгредієнти. Перед початком маринування рекомендую замочити огірочки в холодній воді на 2 години.
Промиваємо парасольку кропу, листя вишні та петрушку. Укладаємо дані інгредієнти на дно простерилізованої банки. Кидаємо перці горошком та зубчик часнику.
Морквину нарізаємо кільцями, викладаємо у банку. Додаємо половинку або трохи менше цибулі.
Ретельно промиваємо огірочки. Заповнюємо повністю банку огірками.
Вміст банки повністю заливаємо окропом. Банку з огірками прикриваємо кришкою та залишаємо в такому положенні на 15 хвилин.
Воду з банки зливаємо в ковшок або маленьку каструльку. Доводимо до кипіння. Знову переливаємо воду в банку до огірків, знову накриваємо кришкою та залишаємо на 15 хвилин.
Воду знову переливаємо в ковшик. Всипаємо в злиту воду цукор та сіль. Перемішуємо та доводимо маринад до кипіння. Маринад знімаємо з вогню, вливаємо столовий оцет.
Маринад переливаємо у банку. Закручуємо банку кришкою. Банку з огірками ставимо дном нагору. Накидаємо на банку плед чи ковдру. Коли банку охолоне, зберігання ставимо їх у прохолодне місце.